Kartta

Halvat lennot kohteeseen Lima

Lima

Perun pääkaupunki Lima sijaitsee Rimac-joen laaksossa ja osa kaupungista ulottuu Andien vuoristoon yli puolen kilometrin korkeuteen. Perussa on muutamia hyviä rantoja, mutta varsinainen rantalomakohde se ei ole. Eteläamerikkalainen kulttuuri ja Perun historia ovat hyviä syitä matkustaa Limaan.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Liman historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Kaupungin suurimmat nähtävyydet keskittyvät sinne. Historiallista arkkitehtuuria keskustassa edustavat Monastery of San Franciscon luostari, kaupungin syntypaikka Plaza Mayor, Liman katedraali, Santo Domingon luostari sekä Torre Taglen palatsi. Pyhän Fraciksen luostarin katakombit ovat käymisen arvoiset. Kaupungissa on myös useita käymisen arvoisia museoita, kuten arkeologinen museo, kultamuseo ja muinaiskulttuuria esittelevä Museo de la Nació.

Kaupungin parhaimmat rannat sijaitsevat Pan-American Highway-valtetien varrella. Cieneguillan ja Pachacamacin kaupunkialueet ovat suosittuja turistien keskuudessa. Ne sijaitsevat hieman keskustaa korkeammalla ja saavat näin suuremman osan auringonpaisteestakin. Keskustan ruuhkia voi paeta viihtyisälle Mirafloresin alueelle, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita.

Ruoka

Ruoka on keskeinen osa perulaisuutta. Sen maine on kehittynyt viime vuosikymmeninä hurjasti ja ei ihme,  sillä perulainen ruoka on herkullista.

Yksi tunnetuimmista paikallisista herkuista on kansallisruoka ceviche eli raakaa-kalaa chilillä maustettuna ja sitruunamehussa kypsytettynä. Perulainen ruoka on mausteista ja raskasta.

Kiinalainen ja japanilainen ruokakulttuuri ovat vahvoina Limassa, tosin perulaisella vivahteella. Kaupungista löytyy myös kansainvälisiä pikaruokaketjuja. Paikallista pikaruokaa paikallisella vivahteella edustavat perulaiset hampurilaiset eli bebmos, perulaiset sandwichit ja fuusiopizza.

Shoppailu

Lima on yllättävän monipuolinen ja hyvä shoppailukaupunki. Useat hienot putiikit, tavaratalot ja katumarkkinat tarjoavat ostettavaa. Ostoskeskuksista suosittuja ovat Larcomar, Marina Park ja Real Plaza Primavera. Supermarketeista voi ostaa hedelmiä, vihanneksia ja erilaisia leipiä. Niistä löytyy niin perulaista käsityötä kuin halpaa turistirihkamaa.Länsimaista tyyliä edustavat Oechslen, Ripleyn ja Saga Falabellan tavaratalot.

Ilmasto

Liman ilmasto on leudon ja lämpimän välistä, sillä se sijaitsee osin tropiikissa ja osin erämaassa. Sää ei ole koskaan todella kylmä tai todella lämmin. Lämpötila on harvoin alle 14 asteen tai yli 29 asteen. Limassa on kaksi vuodenaikaa: joulukuusta huhtikuuhun on kesä ja kesäkuusta lokakuuhun talvi. Kesäisin sää on erittäin lämmin ja aurinkoinen. Talvella sateisia päiviä voi olla useita peräkkäin ja vaikka sade ei ole kovaa, kosteus kastelee kaiken.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Limaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Lima lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.