Kartta

Halvat lennot kohteeseen Kingston Norman Manley

Jamaikan pääkaupunki Kingston sijaitsee Jamaikan saaren kaakkoisrannikolla.  Kaupunki jakautuu historialliseen downtown-alueeseen sekä uptown- alueeseen, jota kutsutaan usein myös New Kingston-nimellä. Kaupunki on hektinen ja tarjoaa matkailijalle paljon nähtävää ja koettavaa. Vaikka elämänmeno Kingstonissa ei ole Jamaikan rantalomakohteiden arvoista, on se kuitenkin omanlaistaan ja rentoa.

 

Nähtävyydet & aktiviteetit

Jamaikan kulttuurin tärkein sanansaattaja on Bob Marley. Hänestä kertova museo on yksi Kingstonin vetonauloista. Museo on Marleyn entinen kotitalo ja äänitysstudio. Museoista kiinnostuneen kannattaa suunnata myös Kansallisgalleriaan (National Gallery of Jamaica), jossa esitellään jamaikalaista taidetta kautta historian.

Kaupungin yksi maamerkeistä on Port Royalin satama, joka tunnettiin 1600-luvulla pahamaineisena merirosvosatamana. Satamassa sijaitsee muutamia historiallisia rakennuksia, kuten Fort Charlesin- ja Fort Rockyn-linnoitusrauniot ja Saint Peter’s Church-kirkko.

Eräs mukava käyntikohde Kingstonissa on Devon House-kartano; jamaikalaisen arkkitehtuurin esimerkkirakennus ja maan ensimmäisen mustaihoisen miljonäärin koti. Nykyään kartanossa toimii käsityökauppoja, ravintoloita ja saaren kuuluisin jäätelöpuoti. Hope Botanical Garden on kaupungin hurmaava kasvitieteellinen puutarha ja Hope Zoon eläintarha on kokemisen arvoinen.

Kingstonissa on useita puistoja, joissa järjestetään paljon tapahtumia ja festivaaleja. Suosituimmat puistoista ovat Emancipation Park ja Hope Gardens.

 

Ruoka

Jamaikalainen keittiö on sekoitus erilaisia ruokakulttuureita. Raaka-aineet ovat yleensä paikallisia ja tuoreita. Mausteet ovat voimakkaita ja herkullisia. Yksi tunnetuimista mausteista on jerk-mauste, jota käytetään esimerkiksi kanan maustamiseen. Kalaruoat ja erilaiset grillatut lihat kuuluvat Jamaikan ruokakulttuuriin. Jamaikalainen kahvi on maailmankuulua ja todella hyvää. Toinen paikallinen juoma on tietenkin rommi, jota nautitaan usein makeissa drinkeissä.

 

Shoppailu

Kuten kaiken muunkin, myös shoppailun suhteen jamaikalainen kulttuuri on ihan omanlaisensa. Kaupungin markkinoilta voi ostaa kirkkain värein koristeltuja vaatteita, varvastossuja ja muita rentoja asusteita. Myös puupatsaat, batiikkikankaat ja helmet ovat suosittuja tuliaisia täältä. Kaupungissa on myös muutama paikallinen supermarket.

 

Ilmasto

Kingstonissa vallitsee trooppinen ilmasto. Toukokuusta marraskuuhun kaupunkia hallitsee sadekausi ja joulukuusta huhtikuuhun taas kuivakausi, jolloin saattaa joskus kylmien rintamien aikana tulla rankkojakin sadekuuroja. Lämpötilat pysyttelevät koko vuoden yli 20 asteen tienoille, useimmiten kohoten 30 asteen tienoille. Merivesi pysyy erittäin lämpimänä ympäri vuoden.

 

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Kingstoniin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Kingston Norman Manley lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.