Kartta

Halvat lennot kohteeseen Hiroshima kans.väl.

Hiroshima

Hiroshima on ikävän tuttu kaupunki sotahistoriasta, mutta nykyään myös moderni miljoonakaupunki ja läntisen Japanin tärkeimpiä teollisuuskaupunkeja. Matkailijalle Hiroshima tarjoaa paljon historiallista nähtävää, loistavaa ruokaa ja vauhdikasta yöelämää.

Nähtävyyksiä & aktiviteetteja

Kaupungin nähtävyyksistä useat liittyvät sotaan ja atomipommiin. Suurin osa niistä sijaitsee Peace Memorial Parkissa. Näistä yksi on Atom Bomb Dome, messuhalli, joka pysyi pystyssä, vaikka atomipommi räjähti suoraan sen yläpuolella. Atom Bomb Dome on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä  ja UNESCOn maailmanperintökohde.

Aivan tämän lähellä on muistolaatta, jonka yläpuolella täsmälleen pommi räjähti. Muita sotamuistomerkkejä alueella on lasten origamein koristeltu Children’s Peace Monument, Peace Bell sekä Atomic Bomb Memorial Mound, johon on laskettu 70 000 sotauhrien tuhkat. Peace Memorial Parkissa riittää nähtävää koko päiväksi, jos aihe ei ahdista.

Chuo Parkon valtava viheralue keskellä kaupunkia ja siellä sijaitsee moni kaupungin muu nähtävyys. Hiroshima Castle rakennettiin vuonna 1593 ja sen viisikerroksinen päätorni toimii nykyään museona. Ylimmästä kerroksesta on hienot näkymät kaupunkiin. Täällä sijaitsee myös Hiroshima Museum of Art. Taidemuseon lisäksi Hiroshimassa kannattaa käydä myös nykytaiteen museossa, jossa on muutamia kuuluisia länsimaisiakin teoksia, kuten esimerkiksi Andy Warholin teoksia. Mang-ataiteeseen voi tutustua Hiroshima City Manga Libraryssa. The Peace Memorial Museum koostuu kahdesta rakennuksesta. Itäosa kertoo Hiroshimasta ennen atomipommia ja läntinen osa ajasta sen jälkeen.

Hiroshimassa on monia temppeleitä ja uskonnollisia käyntikohteita. Mitaki-dera on rauhallinen ja kaunis temppeli Hiroshiman länsipuolella ja siellä on vesiputouksia ja upeita patsaita. Memorial Cathedral of World Peace rakennettiin vuonna 1954 atomipommin muistoksi monien maiden taloudellisella tuella. Se on yksi suurimmista roomalaiskatolisista kirkoista Aasiassa.  Fudoin Temple on upea esimerkki Muromachin ajasta 1300-1500-luvulta. Sen pääsalissa on viisi patsasta, joita pidetään maan kansallisaarteena.

Hiroshima tunnetaan myös Mazda-autojen valmistuspaikkana ja Mazda Museumissa voi tutustua autojen maailmaan. Shukkei-en Garden sijaitsee Ota-joen rannalla ja on ihana viheralue Hiroshimassa. Asa Zoological Park on villieläin puisto, jonka eläimet ovat ympäri maailman.

Ruoka

Hiroshiman tunnetuin ruokalaji on okonomiyaki, pizzaa tai pannukakkua muistuttava paistos, joka tarjoillaan esimerkiksi kaalisilpun, porsaanlihan, nuudeleiden, kananmunan ja barbecue- ja okonomiyaki-kastikkeen kanssa. Hiroshima on kuuluisa myös ostereistaan, jota kaupungissa saa loka-marraskuun välisenä aikana. Sen lisäksi vaahteranlehden mallinen momiji manja leivonnainen on paikallinen herkku. Hiroshimasta löytyy erittäin vaikuttava valikoima erilaisia ravintoloita, aasialaisista huippupaikoista aina länsimaisiin ketjuravintoloihin.

Shoppailu

Keskikaupungin alueelta löytyy muutamia kauppakeskuksia. Niiden ylemmissä kerroksissa myydään yleensä vaatteita, huonekaluja ja elektroniikka ja pohjakerroksissa ruokatarvikkeita ja paikallisia makeisia.

Juna-asemilta, lentokentältä ja nähtävyyksien yhteydestä voi ostaa kaupungin paikallisia matkamuistoja kotiin viemisiksi. Erityisesti Momiji manjyu-leivonnaiset ovat suosittu tuliainen, samoin erilaiset sitruunatuotteet ja japanilainen sake. Myös paikallinen käsityö, kuten puiset riisilusikat eli shamoji ja kumanofude-harjat ovat suosittuja ostoksia täältä. Marina Hop on kaupungin suurin outlet ostoskeskus. Sen pastellinsävyinen art deco- tyyli on jo itsessään näkemisen arvoinen. Ostoskeskuksesta löytyy 114 erilaista muoti- ja urheiluliikettä. Kaupungin keskeisin ostoskeskus on Hondori Street, jonka varrelta löytyy pikkukauppoja, ravintoloita ja pari ostoskeskusta,

Ilmasto

Hiroshimassa on kostea subtrooppinen ilmasto, jota leimaa leudot talvet ja kuuman kosteat kesät. Matkustamisen kannalta parhaat kuukaudet matkustaa Hiroshimaan ovat loka- ja marraskuu. Silloin sataa suhteellisen vähän ja lämpötilat ovat siedettävät, mutta lämpimät. Myös talvikuukausina sää on miellyttävä eikä lämpötila laske liian alas. Kevätkuukausina matkailijaa ihastuttaa kirsikankukat ja puistoissa juhlitaan hanamia.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Hiroshimaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Hiroshima kans.väl. lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.