Kartta

Halvat lennot kohteeseen Baku Heydar Aliyev kans.väl.

Azerbaidzhanin pääkaupunki Baku tuli tunnetuksi vuoden 2012 Euroviisujen pitopaikkana. Matkakohteena Baku on vielä varsin tuntematon ja houkutteleekin lähinnä seikkailunjanoisia ja reppumatkaajia. Kaspianmeren rannalla sijaitseva Baku on muuttunut Euroviisujen jälkeen ja sen kaupunkikuvaa hallitsee nykyään upouudet pilvenpiirtäjät. Maaseudulla palvelut ja mukavuudet ovat vielä vaatimattomia. 

Nähtävyydet & aktiviteetit
Keskustassa sijaitseva suihkulähde-aukio on kaupunkilaisten kokoontumispaikka ja iltaisin aukio on valaistu kauniisti. Aukiolla on paljon ravintoloita ja kahviloita ja sieltä pääsee Nizami-ostoskadulle.

Bakun vanhakaupunki on Unescon maialmanperintökohde. Vanhankaupungin maamerkki on keskiaikainen Qiz Qalasin torni. Vanhankaupungin kujilta löytyy viihtyisiä teehuoneita ja hamami-kylpylöitä. Vanhassakaupungissa on myös Shirvan Shahin palatsi, Neitsyttornija useita moskeijoita. Täältä löytyy myös mattokauppoja ja ravintoloita, joista kuuluisin lienee Karavansaraynravintola, joka toimi Silkkitien aikaan majatalona kulkijoille.
Euroviisuja varten rakennettu 16 000 -paikkainen Kristallihalli edustaa kaupungin uudempia nähtävyyksiä, samoin rantabulevardi, jonka varrella on kahviloita, huvipuistolaitteita ja suihkulähteitä.
Ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva Marttyyrien kuja on hieno paikka katsella edessä siintävää Kaspianmerta. Bakun ulkopuolella on Azerbaidzhanin erikoisimmat nähtävyydet: mutatulivuoret, joiden huipuista pulppuaa mutaa. Bakun lähellä noin 7 km päässä on pieni vuoristokylä Shäki, joka oli aikoinaan yksi silkkitien pysähdyspaikoista. Shäki on tunnettu myös halvastaan (makeisesta). Kylässä on vanha linnoitus, jonka suojassa kohoaa 1700-luvulla rakennettu Khani'in palatsi. Kylän Caravanserai- hotelli on myös omanalaisensa nähtävyys kiviholveineen.

Ruoka
Aluetta hallitsee Lähi-idän alueen, Turkin sekä venäläinen keittiö. Lihavartaat eli erilaiset kebabit ovat tunnusomaisia turkkilaiselle keittiölle. Kaupungissa on useita hyviä ravintoloita ja rantabulevardilta löytyy kansainvälisiä pikaruokaravintoloita.

Shoppailu
Bakusta löytyy useita pieniä basaareja, joista voi ostaa esimerkiksi mausteita, hedelmiä ja silkkikankaita. Paikallinen ostoskeskus Sahil on samannimisen metroaseman yläkerrassa ja sieltä löytää muun muassa turkkilaista muotia ja koruja.
Rantabulevardin ostoskeskuksessa on kansainvälisten ketjujen liikkeitä, joiden hintataso on melko korkea.

Ilmasto

Azerbaidzhanista löytyy yhdeksän maailman yhdestätoista ilmastovyöhykkeestä, arktisesta subtrooppiseen. Bakussa kesät ovat kuumia ja kosteita.  Kesän keskilämpötila on reilut 20 astetta. Talvet ovat viileitä, sateisia ja tuulisia, keskilämpötila on noin 5 astetta.
Lennot
Bakuun pääsee lentämällä esimerkiksi Riiaan tai Istanbuliin. Skyscannerilta löydät halvat lennot molempiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.
Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Baku Heydar Aliyev kans.väl. lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.