Kartta

Halvat lennot kohteeseen Metz / Nancy Lorraine

Metz

Metz sijaitsee Ranskassa, Lorrainessa, lähellä Saksan rajaa. Kaupungilla on pitkä historia ja kulttuuri-historiallisen arvokkuutensa vuoksi sitä on ehdotettu myös Unescon Maailmanperintökohteeksi. Kahden joen risteyskohdassa sijaitseva Metz on upean vehreä kaupunki, joka tarjoaa matkailijalle arkkitehtuurinsa ja historiansa lisäksi palan aidointa ranskalaista kaupunkikulttuuria.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Metz sijaitsee aivan Saksan rajalla ja rajaseutuna siellä on paljon muureja ja linnoituksia. Näistä osa on säilynyt hyvin nykypäivään asti, kuten esimerkiksi Bellecroixin linnoitus. Kaupungissa on myös paljon kirkkoja ja katedraaleja. Näistä tunnetuin on kaupungin maamerkki St. Etiennen tuomiokirkko, joka on varsin vaikuttava näky. Se on valtavan korkea ja ylväyttä lisää sen sijainti joen rannalla. Toinen mielenkiintoinen kirkko on Saint-Pierre-aux-Nonains, joka on peräisin roomalaisajalta.

Place d’Armesin aukiota ympyröi neljä rakennusta, jotka edustavat hyvin kaupungin arkkitehtuuria sekä paikallisia auktoriteetteja: katedraali, kaupungintalo, oikeustalo ja armeijan rakennus. Aukiolla järjestetään usein markkinoita.

Muita mielenkiintoisia käyntikohteita on Opera-Théâtre, joka sijaitsee lähellä katedraalia ja on Ranskan vanhin teatterirakennus. Myös modernin ja nykytaiteen museo, Centre Pompidou-Metzkuuluu kaupungin ehdottomiin käyntikohteisiin.

Metz tunnetaan myös puutarhakaupunkina vehreän sijaintina vuoksi. Esimerkiksi Le Plan-déaun puistoalue on ihana paikka viettää kesäistä piknikiä. Sen lisäksi myös The Esplande ja Botanic Garden ovat suosittu viheralueita. Koska kaupunki sijaitsee Mosel ja Seille-jokien yhtymäkohdassa, sillat, saaret, rantapenkereet ja kanavat kuuluvat sen kaupunkikuvaan.

Ruoka

Ranskalainen ruokakulttuuri ei paljon esittelyjä kaipaa. Paikallisia herkkuja ovat erilaiset piirakat eli quiche, haudutetut padat eli potée. Paikallisista luumuista valmistetaan marjatorttuja, piiraita ja hedelmä-brandya. Metzissä ymmärretään hyvän päälle: Metz Ballsit ovat suklaa-ganachella täytettyjä palloja, joissa on keksikuorrutus, marsipaania, kinuskia ja tummaa suklaata. Paikallisen ruoan paras ostopaikka on the Covered Market, josta  löytyy ihania paikallisia herkkuja. Paikka on myös yksi Ranskan vanhimmista ja upeimmista. Metzistä löytyy paljon erilaisia laadukkaita ravintoloita.

Shoppailu

Metz on oivallinen shoppailukaupunki. Niin trendikkäitä putiikkeja kuin paikallisia käsityöliikkeitäkin löytyy. Samoin ylellisiä alusvaatteita ja nahkatavaraa niitä etsivälle. Rue Serpenoise ja Rue des Clercs ovat oikea shoppailijan unelma ja sieltä löytyy keskeisimmät ranskalaiset ja kansainväliset ketjuliikkeet samoin kuin pienempiä putiikkeja, joista voi ostaa kalliita luksusmerkkejä. Rue des Jardinsista löytyy paljon designliikkeitä ja Outre-Seillen korttelista taas käsityöläiskauppoja. Rue Taisonin pienet ja pittoreskit kaupat ovat ainutlaatuisen erikoisia ostospaikkoja. Pompidou-Metzin kauppakeskuksesta löytyy valtavasti kauppoja ja erilaisia ravintoloita.  Joulunaikaan kaupungissa järjestetään paljon erilaisia joulumarkkinoita.

Ilmasto

Metzissä vallitsee mannermainen ilmasto. Kesät ovat kuumia ja kosteita. Lämpimin kuukausi on elokuu, jolloin lämpötilaa on 25 asteen yläpuolella. Koska Metzissä tuulee harvoin, lämpötila voi silti tuntua tukalalta. Talvet ovat kylmiä ja lumisia ja kylmin kuukausi on tammikuu.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Metziin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Metz / Nancy Lorraine lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.