Kartta

Halvat lennot kohteeseen Dortmund

Dortmund tunnetaan ennen kaikkea saksalaisena jalkapallokaupunkina, mutta sen kulttuuri-historialliset nähtävyydet ovat myös merkittäviä. Teollisuuskaupungin kovuutta tasoittaa alueen lukuista puistot ja viheralueet, ja sen kulttuuritarjonta on rikasta ympäri vuoden. Dortmund on mielenkiintoinen kaupunkilomakohde. Joulun aikaan kaupungissa on yhdet Saksan suurimmista joulumarkkinoista.

Nähtävyydet & aktiviteetit
Dortmundissa on useita kulttuuri-historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungin keskustassa on keskiaikaisen kaupungin tunnelmaa. Kirkoista uljaimmat ovat Reinoldikirche, Petrikirche ja Marienkirche. Myös linnat kuuluvat olennaisena osana kaupungin keskiaikaiseen arkkitehtuuriin. Niitä edustavat muun muassa Haus Bodelschwingh, Haus Dellwig jaAltes Stadthaus.
Uudempaa arkkitehtuuria edustaa U-Tower, entinen panimo, nykyinen museo.

Dortmundin konserttitalo jaoopperatalo ovat myös upeita käyntikohteita.

Dortmundin museoista suurimmat ovat Museum fur Kusnt und Kulturgeschicte jaMuseum Ostwall. Muita kaupungin maamerkkejä ovat televisiotorni Florianturm, jalkapallostadion Westfalenstadion sekä 100 metrinen RWE Tower.

Kaupungissa on myös eläintarha, ihastuttava ruusupuisto Rosarium sekä lukuisia vehreitä puistoja, kuten Westpark, Westfalenpark, Rombergpark ja Fredenbaumpark.

Shoppailu
Dortmund on hyvä shoppailukaupunki – etsit sitten luksustuotteita tai edullisempia kotiin viemisiä. Suosituin ostoskatu Westenhellweg on täynnä ketjuliikkeitä, tavarataloja ja erikoisliikkeitä. Sen lisäksi sen varrelta löytyy paljon kahviloita ja ravintoloita. Lähellä konserttitaloa sijaitsee Brückstraßenviertelin kortteli, joka on erityisesti nuorten shoppaajien suosiossa. Kampstraßen bulevardilla voi tehdä ostoksia tyylikkäästi. Kauppakeskuksista suosittuja ovat Thier-Galerie, Hansa-Karree ja Kleppingstraße.

Ruoka
Saksalainen ruoka on maineeltaan raskasta ja suolaista. Tunnetuimmat saksalaiset ruoat ovat bratwursti ja hapankaali. Saksalaisessa keittiössä käytetään lihan lisäksi paljon myös perunaa ja leipää. Dortmundin erikoisuuksia ovat pubeissa tarjottavat salzkuchen mit Mett ja mettente. Ensimmäinen on bagelin tapainen lihalla täytetty sämpylä ja mettente puolestaan on savustettua makkaraa, jota tarjoillaan tulisen sinapin kanssa. Saksalaisen ruoan lisäksi Dortmundista löytää ravintoloita ja ruokaa jokaiseen makuun.

Ilmasto
Dortmundin talvet ovat mietoja ja kesät viileitä. Talvisin sataa paljon.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Dortmundiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Dortmund lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.