Kartta

Halvat lennot kohteeseen Córdoba

Espanjan Andalusian alueen pääkaupunki Córdoba on vanhoine kaupunkeineen, kirkkoineen ja keväisin kukilla koristelluin patioineen hurmaava paikka. Useat tänne eksyvät rakastuvat kaupunkiin ensi silmäyksellä. Erityisesti keväällä Córdobassa on uskomattoman kaunista, kun paikalliset festivaalit koristelevat kaupungin tuhansin kukin. Historialliset nähtävyydet ja upea vanha kaupunki ovat lisäsyitä matkustaa Córdobaan.

 

Nähtävyydet & aktiviteetit

La Mesquitan moskeija-katedraali sijaitsee Córdoban vanhassa kaupungissa. Tämä moskeijan ja katedraalin yhdistelmä hurmaa punavalkoisilla kaaripylväillään ja ei olekaan ihme, että se on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Romanon silta eli El puette Romano ylittää Quadalquivir-joen. Nimensä silta on saanut roomalaisilta, jotka hallitsivat Córdobaa aikoinaan. Sillan toisessa päässä kohoaa Calahorran torni ja linnake. Joen varrella on myös keskiaikainen Alcázar de Los Reyes Cristianos-linnoitus, jota on käytetty puolustuslinnakkeena, kuninkaallisena palatsina, kylpylänä, vankilana ja tuomioistuimena historiansa aikana.

Vanhan kaupungin juutalaiskorttelin La Juderian kiemurtelevat kapeat kujat ovat täynnä ihania pieniä kahviloita ja ravintoloita. Täällä sijaitsee myös Andalusian alueen ainoa synagoga.

Toukokuussa vietettävän Cruses de Maya-festivaalin aikana kaupunki puhkeaa kirjaimellisesti kukkaan ja tällöin kaikki kaupungin ristit koristellaan kukin. Ristien koristelun jälkeen koristellaan porttikongien sisäpihat eli patiot ja kukkien tuoksu on huumaavaa.

Córdoban vieressä sijaitsee Medina Alaharan kaupunki ja se on yksi Espanjan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Sitä on kaivettu pikku hiljaa esiin 1900-luvun alusta asti.

 

Ruoka

Córdoban ruokakulttuuri on pääosin andalusialaista ruokakulttuuria, mutta yksi paikallisista erikoisuuksista on salmarejo eli kylmä tomaatista, leivästä ja oliiviöljystä tehty keitto, jonka päälle ripotellaan hienonnettua keitettyä munaa ja ilmakuivattua kinkkua. Andalusialaisessa keittiössä käytettään paljon vaaleata leipää, lihaa ja kalaa. Tapaus-kulttuuri on rikasta täällä, kuten kaikkialla Espanjasta.

 

Shopbailu

Keskeisimmät ostosalueet ovat Plaza de las Tendillasin lähellä sijaitsevat kadut: Concepción –katu, Cruz Conde –katu, Gran Capitán-bulevardi ja Rondia de Los Tejares-katu. Suosituimpia tuliaisia Córdobasta ovat erilaiset käsityöt: käsin kaiverrettu hopea ja nahkatyöt. Näitä löytyy erityisesti juutalaisten korttelista.

 

Ilmasto

Córdobassa vallitsee subtrooppinen-välimeren ilmasto ja kesän korkeimmat lämpötilat saattavat nousta yli 40 asteen. Talvet ovat leutoja ja sadetta saadaan kylmimpinä kuukausina.

 

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Córdobaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Córdoba lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.