Kartta

Halvat lennot kohteeseen Antalya

Antalya – Turkin Riviera

Suomalaistenkin keskuudessa suositusta Antalyasta löytyy Turkin pisin ja kaunein rannikko. Ei ihme, että Antalyaa kutsutaankin ”siniseksi kaupungiksi”.

Historia ja nähtävyydet

Antalyan vanhin osa Kaleici on kaupungin suosituin käyntikohde. Alueelta löytyy sekä shoppailupaikkoja että moskeijoita. Sieltä löytyy myös yksi ehdottomista vierailukohteista, Hadrianuksen kaupunginportti 100-luvulta. Antalyan kauneimpiin kohteisiin kuuluu 40 metriä korkea vesiputous Düdeni. Seesteinen ajanviettopaikka löytyy Atatürkin puistosta, jossa on paljon kahviloita ja ravintoloita. Historiaa halajaville arkeologinen museo on pakollinen vierailukohde – se kuuluu koko Turkin parhaisiin museoihin.

Ruoka ja juoma

Antalyan erikoisuus ovat eri maanosista saapuneet kebabit kuten Urfa, Adana ja Shish, joita on saatavilla monista ravintoloista pitkin kaupunkia. Kebab-paikkojen ateriat ovat huokeita, usein aterian hinta on juomineen 2-4 euroa. Kaleicin vanhankaupungin tunnelmalliset kadut sopivat romanttiselle illalliselle. Autenttisia turkkilaisia ravintoloita löytyy satamasta, jossa on keskitytty Välimeren menuihin.

Shoppailu & vapaa-aika

Turkki on shoppailijan taivas; se on monipuolinen ja edullinen. Erityisesti Kaleicin vanhakaupunki on suosittu tuliaisten tutkailuun, ja kotiin viemisiksi löytyy esimerkiksi koruja, mausteita tai jopa itämaisia mattoja. Jos rihkama ei kiinnosta, kannattaa suunnata Atatürk-pääbulevardille, josta löytyy laadukkaita vaatteita ja kenkiä. Antalya on tunnettu suuresta Altin Portakal Film -elokuvafestivaalista, joka pidetään syyskuun lopun ja lokakuun alun välisenä aikana. Toinen merkittävä tapahtuma on Välimeren laulufestivaalit Akdeniz Sarki Festival. Lapsiperheille kiva paikka on vesipuistollinen Lara-ranta, jonne on helppo matkata keskustasta suoraan ratikalla.

Milloin Antalyaan?

Säät suosivat usein Antalyan matkaajaa: kesällä on kuivaa ja lähes aina aurinkoista. Antalyassa on Välimeren seudulle tyypillinen talvisateiden ilmasto. Sateita saadaan lokakuusta huhtikuuhun. Jotta sateenvarjoa ei tarvitsisi pakata mukaan, kannattaa siis suunnata kaupunkiin kesäaikaan. Hiljaisempi sesonki alkaa talvikaudella.

Ilmasto

Antalyassa tuntuu olevan ikuinen kesä, mutta talviaikaan marraskuusta eteenpäin lämpötilat saattavat öisin tippua alle 10 asteen. Rantalomalle ihanteellisin aika on toukokuusta lokakuuhun – jopa puolet vuodesta siis! Veden lämpötila pysyy 25 asteessa aina kesäkuusta lokakuuhun.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Antalyaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Antalyasta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Antalya lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.