Kartta

Lennot Ateenaan

Miten löydät halvat lennot Ateenaan?

Kun mielessä siintää helteinen Kreikan pääkaupunki Ateena, kannattaa matkasuunnitelmien tekoon valita mukaan Skyscanner. Skyscanner etsii sinulle halvimmat lennot Ateenaan alle minuutissa! Voit itse asettaa sinulle sopivimmat vaihtoehdot Skyscannerin lentohakuun, halusitpa tutkailla suoria lentoja Ateenaan huomiselle tai ensi kuuhun. Haluaisitko seurata Ateenan lentojen tilannetta vielä pidemmälle tulevaisuuteen? Siinä tapauksessa suosittelemme Hintavahdin asettamista avuksesi. Hintavahti on kuin henkilökohtainen matka-assistenttisi, joka laittaa sinulle muistutuksen sähköpostiisi, kun lennot Ateenaan ovat halvimmillaan.

Lentokentät Suomessa, jotka tarjoavat suoria lentoja Ateenaan

Ateenan auringon alle tarjoaa suorat reitit Suomessa ainoastaan maamme päälentokenttä Helsinki-Vantaan lentoasema.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Suomesta suoraan Ateenaan?

Suomesta lennot Ateenaan saa varattua useiden kansainvälisten lentoyhtiöiden kautta – lentoja tarjoavat esimerkiksi British Airways, Turkish Airlines ja KLM vain muutamia mainitaksemme. On hyvä huomioida, että suomalaisten oma lentoyhtiö Finnair operoi suoria lentoja Ateenaan vuonna 2017 ainoastaan aikavälillä 18.6.–9.8.2017.

Ateenan lentokentät

Ateenan kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 27 kilometrin päässä Ateenan kaupungista. Kaikkein näppärin tapa matkustaa lentokentältä keskustaan on metro, joka sijaitsee aivan lentokentän tuntumassa. Sinne pääsee kävelemään suoraan terminaalista. Metro vie matkaajat Syntagman ja Monastirakin asemille.

Milloin on parhain aika vierailla Ateenassa?

Jos olet kuullut Ateenan hullun helteisestä ja kosteasta kesäilmastosta, niin olet kuullut aivan oikein. Siksi lennot Ateenaan kannattaakin valita sellaiselle ajankohdalle, joka varmasti miellyttää sinua parhaiten. Kesäkuusta elokuuhun elohopea pysyttelee Ateenassa yli 30 asteessa ja tuolloin kaupunki onkin täysin turistien valloittamana. Kaupunkilaiset itse pakenevat tuohon aikaan kuumuutta lähiseudun saaristoille vilvoittavien merituulien perässä. Suomalaisille inhimillisempi aika Ateenaan matkustamiseksi onkin kevät tai syksy, jolloin ilmasto on vielä lämmin, mutta ei tukahduttava. Talviaikaa ei voi varsinaiseksi sesongiksi kutsua, koska taivaalta voi sataa enemmänkin vettä, vaikka lumisateet poissa pysyvätkin. Vaikka auringosta ei pääsisikään tuolloin kovin paljoa nauttimaan, järjestävät ateenalaiset juuri talviaikaan runsaasti erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Mitä nähdä ja tehdä Ateenassa?

Kreikan pääkaupunki Ateena on maailman vanhimpia olemassa olevia kaupunkeja ja mitkäpä muutkaan matkailijoita houkuttavat kaupunkiin kuin antiikin ajan upeat nähtävyydet. Akropoliksen rakennelmat ovat luontaisesti alueen suosituimpia ja niistä erityisesti Petheonin ja Zeuksen temppelit. Itse Ateena voi olla kaupunkina monelle aikamoinen sekametelisoppa, mutta jos aito kreikkalainen meininki ei pelästytä, kannattaa tutustua lukuisiin pieniin katuihin ja sokkeloihin, joista löytyy mitä mielenkiintoisimpia putiikkeja ja ruokapaikkoja. Ateena on erinomainen shoppailukaupunki, ja suosituimpia paikkoja akuuttiin vaatetarpeeseen on esimerkiksi Monastirakin alue. Samaiselta seudulta löytyy myös turisteille kohdistettuja ravintoloita. Jos kuitenkin kaipaa enemmän autenttisia kreikkalaisia herkkuja, suunnaksi kannattaa ottaa aivan alueen vieressä sijaitseva kauppahalli. Ateenaan tullaan nauttimaan myös korkeakulttuurista ja sitä tarjoaa parhaimmillaan Ateenan konserttitalo Megaron, jossa järjestetään klassisen musiikin konsertteja ja oopperoita.

Kuuluisimmat nähtävyydet: Akropolis, Parthenon, Kansallinen arkeologinen museo, Agora, Pláka

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Ateena kans.väl. lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.