Kartta

Halvat lennot kohteeseen Alghero

Italian Sardinian saarella sijaitseva Alghero on pieni, 50 000 asukkaan kylä, jota joskus kutsutaan myös pieneksi Barcelonaksi. Espanjahenkisyys johtuu Algheron historiasta espanjalaisten vallan alla ja historiasta kielivät edelleen katalaaninkieliset tienviitat. Pienet ja mutkittelevat tiet, pikkukahvilat ja romanttiset ravintolat luovat omaa tunnelmaansa kaupunkiin.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Algheron vanhakaupunki on historiallinen nähtävyys itsessään. Se on muurien ympäröimä, kapeiden katujen ja vanhojen, keskiaikaisten kirkkojen täyttämä. Algheron katedraali, joka valmistui vuonna 1730 on goottilaistyylinen katedraali, jossa on korkea kellotorni. Muita kirkkonähtävyyksiä ovat muun muassa St. Francisin kirkko ja St. Michaelin kirkko. Palazzo d’Albis on vanhan kaupungin tunnetuin rakennus; se on 1500-luvulla valmistunut kuninkaallinen palatsi.

Neptunuksen luola eliGrotto di Neptuna, Cappo Cacciassa, on oiva päiväretkikohde, johon voi mennä joko veneellä tai skootterilla. Se sijaitsee noin 45 minuutin matkan päässä Algherosta ja matkalla voi pysähtyä Ristorante La Nuvolaan, joka on loistava ravintola alueella. Luolalle on noin 10 euron pääsymaksu ja loppumatka pitää taittaa jalan, mikä tosin on vaivan arvoista – maisemat ovat huikeat! Anghelu Rujun jaNuraghen hautausmaat ovat kaksi Sardinian alueen tärkeimmistä arkeologisista kohteista ja näkemisen arvoiset.

Algherossa on mahdollista viettää myös rantalomaa, sillä kaupungissa on hienoja rantoja. Sukeltaminen on suosittu aktiviteetti rannoilla. Vuokraa auto ja lähde pitkin rantatietä etelää kohti. Matkan varrella pääsee nauttimaan upeista maisemista, sinisestä merestä ja uljaista vuorista, kunnes tie saapuu pieneen keskiaikaiseen kaupunkiin, Bosaan.

Ruoka
Ruoka on yksi Algheron vetovoimatekijöistä. Ruoka on täällä erittäin hyvää ja edullista. Merenrantasijaintinsa vuoksi ravintoloissa on aina tarjolla tuoretta kalaa ja muita mereneläviä. Katalonialainen hummeri on paikan erikoisuus, samoin Ricci elimerisiili.

Shoppailu

Algherosta voi ostaa tuliaisiksi punaisesta korallista tehtyä koruja,  jota saadaan läheltä Riviera del Corallon rannikolta.  Edullisia ne eivät kuitenkaan ole. Kaupungista löytyy myös parit markkinat, joista toisella myydään lihaa, leipää ja kalaa ja toisella vihanneksia. Suurin ostoskatu on Via Carlo Alberto. Via Gilbert Ferretiltä löytyy tyylikkäitä putiikkeja ja Via Romalta voi ostaa muotia ja koruja. Foodiet suuntaavat Via Simonille, josta löytyy parhaita paikallisia tuotteita ja makeita herkkuja. Kuun viimeisimpänä lauantaina kaupungissa vietetään taide-, käsityö- ja antiikkimarkkinoita Piazza Civicossa.

Ilmasto
Algherossa on välimerellinen ilmasto. Kesät ovat kuumia ja kuivia, talvet viileitä ja vetisiä. Tosin sijaintinsa vuoksi Algherossa ei ole niin kuivaa kuin muualla Sisiliassa. Kevät ja syksy ovat pohjoismaalaisten kannalta parhaat matkustusajat. Kuumimpana aikana merituuli viilentää ihanasti pahimmassa helteessä.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Algheroon helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Alghero lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Alghero on yksi lentokenttä: Alghero.
airBaltic, easyJet, Vueling Airlines, TAP Air Portugal, Air France, Volotea, Air Europa sekä Ryanair lentävät suoraan kohteeseen Alghero.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Alghero on toukokuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.