Kartta

Halvat lennot kohteeseen Addis Abeba

Addis Abeba on Etiopian pääkaupunki ja se sijaitsee Entoto-vuoren juurella. Etiopia tunnetaan lähinnä köyhyydestä ja maailmankuuluista kestävyysjuoksijoistaan, mutta se on myös yksi maailman vanhimpia maita, jonka kulttuuri on ainutlaatuinen. Addis Abeba on miljoonakaupunki, joka kasvaa koko ajan. Addis Abeba ei ole kaikkein helpoin matkakohde, mutta rohkea matkailija palkitaan sukelluksella upeaan ja mielenkiintoiseen kulttuuriin.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Kävelyreitti Meskel-aukiolta kohti Sidist Kiloa tarjoaa useita tärkeitä nähtävyyksiä. Matkan varrella näkee palatseja, parlamenttitalon, arkkitehtuurisesti upean ulkoministeriötalon, Trinity Orthodox -katedraalin, kansallismuseon, Addis Abeban yliopiston sekä Africa Hallin, jossa toimii Afrikan yhtenäisyysjärjestö OAU. Näkemisen arvoinen on myös Menelikin mausoleumi, keisari Menelik II:n viimeinen lepopaikka.

Piazza-kaupunginosa on mielenkiintoinen kokonaisuus. Osa rakennuksista on 1900-luvun alkupuolelta, ja osa 1930-luvulta Italian miehityksen ajalta. Varsinkin Etiopian vanhin hotelli Taitu on näkemisen arvoinen. Piazzan alueen näkyvin maamerkki on Etiopian kansallispyhimykselle omistettu kahdeksankulmainen Pyhän Yrjön -katedraali, jonka Menelik II rakennutti vuonna 1896. Musiikinystävät suuntaavat kuuluisalle Fendika Clubille, jossa voi nauttia sekä perinteisistä tanssiesityksistä ja kansanmusiikista kuin etiopialaisesta rytmimusiikista ja jazzista.

Entoto-vuorelle pääsee minibussin kyydissä Sidist Kilon kaupunginosasta. Bussimatka kestää noin puoli tuntia. Kävelyretki raikkaassa ilmassa, eukalyptusmetsässä tarjoaa mukavaa vastapainoa miljoonakaupungin metelille.

Ruoka & juoma

Etiopian kansallisruoka on injera, suolainen lettu, joka syödään kasviskastikkeiden tai lihaseosten kanssa. Monet etiopialaiset ”paastoavat” tiettyinä päivinä viikossa, jolloin he syövät vain kasvisruokaa. Siksi kaupungista löytyykin monia ravintoloita, jotka tarjoavat hyvää kasvisruokaa. Useimmiten ateriat alkavat käsienpesulla; ravintolassa pöytään tuodaan kannullinen vettä sekä vati, johon pesuvesi kaadetaan. Paras juoma on tietenkin tuoreista pavuista jauhettu ja paahdettu kahvi, onhan Etiopia kahvin kotimaa.

Shoppailu

Addis Abebassa on Afrikan suurin torialue Mercato, jonka nimi juontaa juurensa italialaisten valloituskauteen 1930-luvun lopulla. Se on erittäin vilkas kauppa-alue, josta löytyy aivan kaikkea mahdollista. Yleisimmät matkaostokset ovat käsityöt, korut, huivit ja printtipaidat. Tinkiminen on olennainen osa kaupankäyntiä. Jos ihmisvilinä ei ole makuusi, kannattaa kokeilla rauhallisempaa Shiromeda Market -toria, joka sijaitsee Sidist Kilon ja Entoto-vuoren välissä. Kaupungista löytyy myös ostoskeskuksia, suurimmat sijaitsevat Bolen kaupunginosassa.

Ilmasto

Addis Abeba sijaitsee ylängöllä ja lämpimimmät kuukaudet ovat helmikuusta toukokuuhun, kun taas sadekausi kestää heinäkuusta syyskuuhun. Keskilämpötilat pysyttelevät yleensä 17–22 asteen välillä, ja viileimmillään lämpötila laskee kymmenen asteen tienoille.

Lennot

Skyscannerilla löydät lennot Addis Abebaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Addis Abeba lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.