Kartta

Halvat lennot kohteeseen Århus

Århus on Tanskan nuori, mutta vanha kaupunki. Se on tunnettu toisaalta opiskelijakaupunkina, sillä siellä on opiskelijoita melkein 35 000 ja ilmapiiri on nuorekas ja urbaani. Toisaalta Århusilla on pitkä historia ja viikinkien tiedetään perustaneen kaupungin yli 1200 vuotta sitten. Kaupungissa on myös monia mielenkiintoisia museoita ja siellä voi harrastaa monia ulkoilma-aktiviteetteja. Århus on vuoden 2017 Euroopan kulttuuripääkaupunki ja tämä tuo lähivuosiksi kaupunkiin monia mielenkiintoisia tapahtumia.
Nähtävyydet & aktiviteetit
Århus on eläväinen kaupunki, joka on täynnä historiaa. Vanhakaupunki Den Gamle By on itse asiassa ulkomuseo, jossa on historiallisia puutaloja eri puolilta Tanskaa. Kaupungin vaikuttavin nähtävyys on Domkirke-kirkko, joka on peräisin 1100-luvulta. Viikinkimuseo kuuluu tietenkin ehdottomiin must see -kohteisiin. Muita museoita on Luonnontieteellinen museo sekäARoS Aarhus Art Museum, jossa on nähty vuosien varrella vaikuttavia näyttelyitä ja teoksia, kuten Andy Warholin Marilyn. Kaupungin laitamilla sijaitsee ihania hiekkarantoja, joista suosituin on Bellevue.

Strogeton kaupungin pisin katu, jonka varrella on paljon kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. 

Shoppailu
Århusia kutsutaan joskus Pohjois-Euroopan parhaimmaksi ostoskaupungiksi. Täältä löytyy kaikkea. Muotia, designia, uusimpia trendejä, hienoja kauppakeskuksia, pikkuliikkeitä… Suosittu latinalainen kortteli on yksi Århusin vanhimmista alueista. Se on kaunis pikkukortteli, josta löytyy pieniä kahviloita, kapeita katuja, jotka ovat täynnä pikkuisia putiikkeja. Vestergaden alue tunnetaan trendikkäänä shoppailualueena ja Frederiksbjerg-kortteli on taas gourmet-ruoan kotikortteli.

Ruoka
Eurooppalaisen kaupungin tapaan Århusista löytyy ravintoloita joka makuun. Tanskalainen keittiö on tunnettu kalaruoistaan, joita kannattaa maistaa myös Århusissa. Muita tanskalaisia herkkuja ovat frikadeller, jotka ovat paikallisia lihapullia sekä tietenkin smörrebrödit.

Ilmasto
Tanskan ilmasto on Suomea leudompi ja talvet ovat leutoja ja sateisia. Toisaalta myöskään kesät eivät ole meri-ilmaston vuoksi todella kuumia, mutta sen sijaan kesät ovat pitkiä.
 

Lennot
Århusiin pääsee kätevästi yhdellä välilaskulla esimerkiksi Kööpenhaminan tai Tukholman kautta.Skyscannerilta löydät halvat lennot Århusiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Århus lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.