Kartta

Lennot (mihin) Aalborg

Aalborg – Viikinkien maita

Tanskan Pohjois-Jyllannin alueella sijaitseva Aalborg on tänä päivänä vireä yliopisto ja- teollisuuskaupunki. Pohjoisen Pariisiksi kutsuttu nuorekas kaupunki tarjoaa matkailijoilleen paljon kulttuurimenoja varsinkin kesäisin. Se tarjoaa myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, olihan se vielä 1000 vuotta sitten viikinkien asuttamaa aluetta.

Historia ja nähtävyydet

Aalborgissa järjestetään monia opastettuja kierroksia, joissa käydään läpi kaikki kaupungin merkittävimmät nähtävyydet. Yksi suosituimmista kohteista on Lindholme Hojen alue, josta on löydetty vanhoja viikinkihautoja ja jäänteitä. Aalborgissa on paljon museoita, muun muassa historiallinen museo ja Utzon Center. Perheen pienimmät nauttivat taatusti vierailusta Aalborgin eläintarhaan.

Ruoka ja juoma

Aalborg on kansainvälinen kaupunki, joten siellä ovat edustettuina hyvin monen maan ruokakulttuurit. Keskusta-alueelta löytyvät vieritysten sekä tanskalaiset, aasialaiset että ranskalaiset keittiöt. Paikalliset nauttivat usein ruokailusta Limvuonon varrella, jossa on useita mereneläviin keskittyneitä ravintoloita. Aalborgissa järjestetään matkailijoille myös hauska kaljakävely, jossa maistellaan erimerkkisiä oluita.

Shoppailu & vapaa-aika

Aalborgista löytyy sekä isoja tavarataloja että pienempiä persoonallisia putiikkeja. Kaupungin pääostoskadut ovat Bispensgade and Algade ja Gravensgade, josta haarautuu pieniä sivukujia. Tältä alueelta löytyy yli 300 putiikkia, merkkivaateliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Shoppailun jälkeen voi nauttia Aalborgin pimenevästä illasta ja suunnistaa vaikkapa teatteriin tai tanssimaan.

Milloin Aalborgiin?

Parhainta aikaa vierailla Aalborgissa ovat kesäkuukaudet kesäkuusta elokuuhun, jolloin sää on lämmintä ja kukat ovat loistossaan. Myös kaupungin turistipalvelut toimivat parhaiten tuona aikana.

Ilmasto

Aalborgissa on suhteellisen tasainen ilmasto ympäri vuoden. Kesäkausina lämpötilat pysyttelevät +20 asteessa ja talvisin keskimäärin -11 asteessa. Kylmimmät kuukaudet Aalborgissa ovat tammi-helmikuu ja lämpimimmät heinä-elokuu.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Aalborgiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Aalborgista löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Aalborg lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.