Hae lentoja

Paluutyyppi

Finnair - lennot

Suomen kansallinen lentoyhtiö Finnair perustettiin vuonna 1923, alkuperäisenä toiminimenään Aero O/Y. Yhtiön ensimmäinen lentoreitti oli Helsinki-Tallinna, jonka liikennöinti alkoi 1924. Finnair on näin ollen maailman viidenneksi vanhin yhä toiminnassa oleva lentoyhtiö. Nimi Finnair otettiin käyttöön vuonna 1953, pian yhtiön siirryttyä uudelle, vastarakennetulle kotikentälleen Vantaan Seutulassa. 80-luvulla Finnair aloitti ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä välilaskuttomat lennot Japaniin ja Kiinaan. Nykyisin Finnairin tytäryhtiöihin lukeutuvat mm. Aurinkomatkat, Suomen Matkatoimisto sekä lentokenttäpalveluihin erikoistunut Northport. Finnair on voittanut kolmena vuonna peräkkäin parhaan pohjoiseurooppalaisen lentoyhtiön tittelin Skytrax-tutkimuslaitoksen vertailussa, viimeksi vuonna 2012. 

Miksi Valita ... Finnair

Miten tehdä lähtöselvitys

Lähtöselvityksen voit tehdä netissä, mobiilina, lähtöselvitystiskillä tai itsepalveluautomaatilla. Lähtöselvitys aukeaa 36 tuntia ennen lentoa ja sulkeutuu yhtä tuntia ennen lähtöä. Jos teet lähtöselvityksen mobiilina, on sinun mahdollista vastaanottaa sähköinen lähtöselvityslipuke. Finnairin asiakaspalvelu tekee lähtöselvityksen puolestasi. Jokaisella lentokentällä sähköisiä lipukkeita ei hyväksytä, joten asia kannattaa varmistaa ennen kuin valitset tämän vaihtoehdon. Voit tehdä lähtöselvityksen skannaamalla passisi itsepalveluautomaatilla. Automaatilla voit tulostaa myös tarkistuskortin, jos olet jo tehnyt lähtöselvityksen netissä ja sinulla ei ole ollut tulostinta käytettävissäsi. Tämä on kätevää myös silloin, kun sinulla on tarkistuskortti mobiilina, ja olet vaikkapa unohtanut ladata puhelimesi. Useimmilla lentokentillä lähtöselvitystiskit sulkeutuvat puolta tuntia ennen lennon lähtöä. Tämä vaihtelee maakohtaisesti, joten asia kannattaa tarkistaa Finnairin sivuilta. Jos teet check-inin netissä tai itsepalveluautomaatilla, voit jättää käsimatkalaukkusi Bag Drop -tiskille.

Virvokkeet

Finnairin kotimaanlennoilla tarjotaan kahvia, teetä tai mehua. Pohjois-Suomen lennoilla on maksullinen välipala- ja juomavalikoima. Pidemmillä Euroopan-lennoilla economy-luokassa tarjotaan ruokaisa deli-ateria. Skandinavian-, Baltian-, Puolan- ja Pietarin-lennoilla tarjotaan kahvia, teetä tai mehua. Economy-luokassa tarjotaan ilmaiseksi virvoitusjuomia, mehua ja vettä. Maksullisia alkoholijuomia on myytävänä kaikilla muilla paitsi Pietarin-, Riian-, Tallinnan- ja Tukholman-lennoilla. Economy-luokassa tarjotaan yksi lämmin ateria. Useilla lennoilla tarjotaan aterian lisäksi yksi lämmin välipala ennen laskeutumista. Kaikilla lennoilla on myytävänä myös snack-tuotteita. Voit tilata ennakkoon lämpimän aterian tai salaatin lennollesi 10 euron hintaan. Euroopan lentojen businessluokassa tarjotaan korkeatasoinen ateriakokonaisuus, joka vaihtelee vuorokaudenajasta ja lennon kestosta riippuen. Aterian lisäksi tarjolla on monipuolinen juomavalikoima. Maanosien välisissä businessluokan lennoissa tarjotaan kaksi ateriakokonaisuutta. Pääateriaan kuuluu alkuruoka, keitto, valitsemasi pääruokavaihtoehto, juustoja, jälkiruoka ja tuoreita hedelmiä. Ateriaa täydentää monipuolinen juoma- ja leipävalikoima. Espressoa ja cappuccinoa sekä erilaisia teelaatuja on mahdollisuus nauttia koko lennon ajan. Businessluokassa voit tilata nopeutetun ateriatarjoilun mannertenvälisille lennoille matkavarauksen yhteydessä tai kertomalla toiveistasi miehistölle lennon alussa. Ateriaan kuuluu alkuruoka, keitto, juustolautanen ja kahvi tai tee. Monissa Airbus A340-300- ja A330-300-koneissa on myös snack-bar, josta businessluokan matkustajat voivat itse noutaa pientä purtavaa ja juotavaa.

Istuimet

Economy-luokassa matkustaville on tilavat ergonomiset istuimet, joissa on säädettävä niskatuki. Jos kuitenkin haluat nauttia lennolla erityisestä mukavuudesta, koneen etuosassa sijaitsevan Comfort-luokan vuodeistuimet runsaine istuin- ja jalkatiloineen vastaavat tähän tarpeeseen. Finnairilla on tarjolla myös ”Varaa oma paikkasi” -palvelu. Palvelun kautta voi varata itselleen mieluisan paikan Finnairin operoimien ja markkinoimien reittilentojen (AY-alkuinen lentonumero lipussa ja 105-alkuinen lippunumero) economy-luokkaan jo hyvissä ajoin ennen lennon lähtöä. Lisämukavuutta matkaan saa varaamalla eturivipaikan tai paikan, jossa on runsaammin jalkatilaa. Palvelujen hinnoista ja istuinten yksityiskohtaisista mitoituksista voit tiedustella Finnairin asiakaspalvelusta www.finnair.fi

Matkatavarat ja kulut

Finnairin sallima ruumaan menevien matkatavaroiden määrä on ilmoitettu lentolipussa. Yleisin merkintä 1 PC tarkoittaa yhtä enintään 23 kg painavaa matkatavaraa. Matkustamoon otettavien käsimatkatavaroiden maksimikoko on 56 x 45 x 25 cm ja suurin sallittu paino 8 kg. Silloin kun kaikki lentosi ovat Finnairin operoimia, ja lennon numero alkaa AY-koodilla ja lipun numero 105-alkuisella numerosarjalla, voit maksaa lisämaksut etukäteen ylimääräisestä matkatavarasta tai standardikokoisen matkatavaran mittoihin mahtuvasta liikuntavälineestä ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun tai matkatoimistoosi, myös matkustaessasi ryhmässä. Mannertenvälisissä lennoissa kulut ovat 60 euroa, Euroopassa ja Lähi-idässä 30 euroa, ja kotimaassa, Skandinaviassa ja Baltiassa 30 euroa.

Varausmaksut

Finnairin nettisivuilla tehtävät varaukset maksavat 5 euroa. Luottokortilla (American Express, Diners Club, EuroCard, MasterCard ja Visa) maksettaessa peritään lisäksi luottokorttimaksu, joka on 1 % lentolipun hinnasta (sisältää verot ja matkustajamaksut). Lippujen toimitusmaksut maksavat kotimaahan 30 euroa, Pohjoismaihin ja Baltiaan 35 euroa ja muualle maailmaan 50 euroa.

Aikataulujen Täsmällisyys

Finnair oli huhti-toukokuussa 2013 maailman täsmällisin kansainvälinen lentoyhtiö (lähde: FlightStats). FlightStatsin mukaan Finnair oli kansainvälisistä lentoyhtiöistä luotettavin toukokuun 93,83 %:n ja huhtikuun 91,14 %:n täsmällisyydellään. Tämä tarkoittaa, että lento saapuu tai lähtee enintään 15 minuuttia aikataulustaan poiketen.