Hae lentoja

Paluutyyppi

Aer Lingus - lennot

Aer Lingus on irlantilainen vuonna 1936 perustettu halpalentoyhtiö. Sen päälentoasemat ovat Corkin kansainvälinen lentoasema ja Dublinin lentoasema. Lentoyhtiön päämaja sijaitsee Dublinissa. Aer Lingus oli vuoteen 2006 saakka Oneworld-allianssin jäsen, mutta vahvistettuaan halpalentokonseptiaan, allianssin merkitys yhtiölle vähentyi. Aer Linguksen lentoreittiverkosto kattaa Euroopan, Pohjois-Amerikan, Lähi-idän ja Australian. Aer Linguksella on käytössään 47 Airbus-konetta, ja se kuljettaa yli 10.6 miljoonaa matkustajaa vuosittain. 

Miksi Valita ... Aer Lingus

Matkatavarat ja kulut

Jokainen matkaaja saa tuoda matkustamoon mukanaan yhden matkalaukun, jonka koko voi olla enintään pituus 55 cm x leveys 40 cm x korkeus 24 cm. Käsimatkatavaroiden paino ei saa ylittää 10 kg. Tämä lisäksi matkustamoon voi tuoda yhden käsimatkalaukun, jonka mitat saavat olla enintään pituus 25 cm x leveys 33 cm x korkeus 20 cm. Alueellisilla lennoilla matkustamoon tuotavan matkalaukun koko voi olla enintään pituus 48 cm x leveys 33 cm x korkeus 20 cm. Käsimatkatavaroiden paino ei saa ylittää 7 kg. Lähtöselvitetyt ruumaan menevät matkalaukut veloitetaan painon ja kokoluokituksen mukaan. S-koko on 15 kg, M-koko 20 kg, L-koko 25 kg ja XL-koko 40 kg kahdella laukulla.

Miten tehdä lähtöselvitys?

Aer Linguksella lähtöselvityksen voi tehdä verkossa, mobiilina tai lähtoselvitystiskillä. Online-lähtöselvitys on vaihtoehdoista nopein: valitset vain istuimen, printtaat lähtöselvityslipukkeesi ja viet lähtöselvitettävät matkalaukkusi vaivattomasti lentokentältä löytyville ”Bag drop” -tiskeille. Online-lähtöselvitykset aukeavat 30 tuntia ja sulkeutuvat kahta tuntia ennen lentoa. Kansainvälisten lentojen lähtöselvitystiskit sulkeutuvat 75 minuuttia ennen lähtöä, ja lyhyiden Euroopan sisäisten lentojen tiskit suljetaan 45 minuuttia ennen lähtöä. Pitkien reittien Economy-luokan matkaajien lähtöselvitys sulkeutuu 75 minuuttia ennen lähtöä ja Business-luokan matkaajien 60 minuuttia aiemmin. Lähtöselvitysajat voivat hieman vaihdella lentokentän mukaan. Lisätietoa saat osoitteesta: www.aerlingus.com

Istuimet

Air Linguksen standardi istuinten kokoluokitus on 78.7 - 81.3 cm (pituus) ja 43.2 cm (leveys). Tämä voi hiukan vaihdella konetyypin mukaan. Aer Linguksella istuinpaikan varaaminen on maksullista. Rivit 1-7 takaavat nopean koneeseen saapumisen ja lähdön. Istuinpaikan varaaminen maksaa 10 euroa. Erikseen veloitettava lisäjalkatila tuo mukavuutta matkaan. Lisäjalkatilan omaavien istuinten hinta on 15 euroa. Normaalin istuinpaikan varaaminen maksaa 5 euroa. Premium-luokan ja Business-matkaajien istuimet voidaan varata veloituksetta. Matkustajat voivat halutessaan upgreidata itsensä Economy-luokasta Business-luokkaan. Tällöin heillä on käytössään lisätilan lisäksi myös Business-luokkaan kuuluvat mukavuudet, kuten henkilökohtainen lähtöselvitys, joka nopeuttaa pääsyä koneeseen ensimmäisten joukossa. Business-luokassa voit taivuttaa istuimen makuuasentoon, jos haluat nukkua matkan aikana. Istuin on makuuasennossa 147.3 cm pituinen ja 53.3 cm levyinen.

Varausmaksut

Aer Lingus on halpalentoyhtiö, joten sillä on erinäisiä palvelumaksuja konseptin mukaan. Näitä ovat muun muassa virvokkeet, matkatavaroiden painorajoitukset, luottokorttiveloitukset ja istuinpaikan varaaminen. Myös lippuihin liittyvistä muutoksista ja peruutuksista veloitetaan erikseen. Lisätietoja löydät osoitteesta: www.aerlingus.com

Virvokkeet

Euroopan sisäisillä lennoilla Economy-luokan matkustajilla on mahdollisuus varata ennakkoon maksullinen ateria lennolleen. Irlantilainen aamupala pitää sisällään makkaroita, mustaa ja valkoista puddingia, tomaattia, uppopaistettuja perunapaloja, tummaa leipää ja virvokkeita, kuten teetä tai kahvia. Kansainvälisillä lennoilla tarjoillaan myyntikärrystä lämpimiä aterioita ja virvokkeita, kuten teetä tai kahvia. Business-luokan matkaajat saavat nauttia alkupalaksi shampanjaa, baarin antimia ja lämmintä sormiruokaa ja tämän lisäksi lämpimän aterian, jälkiruoan ja juustolautasen. Tarjoiluun kuuluu lisäksi iltapalatarjonta.

Täsmällisyys

Flightstatsin mukaan Aer Lingus pysyi 87 % tarkkuudella lähtöaikataulussa ja 89 % tarkkuudella saapumisaikataulussa vuoden 2014 alkupuolella. Flightstatsin tilastoilla mitataan lehtoyhtiöiden saapumis- ja lähtötäsmällisyyttä 15 minuutin sisällä ilmoitetusta aikataulusta.