Hae lentoja

Paluutyyppi
Vietnam

Halvat lennot maahan Vietnam

Satusaaria, hiekkarantoja, kaupunkivilinää ja hyvää ruokaa.

Vietnam on yksi Aasian kiehtovimpia kohteita. Hanoissa sykkii suurkaupungin syke, satumaiset saaret viettelevät kauneudellaan ja vietnamilainen keittiö on herkkuja pullollaan. Ruoka on hyvää, hinnat ovat kohdallaan, nähtävyyksiä riittää ja palvelut toimii. Vieraanvarainen paikalliskulttuuri jättää jäljen monen matkailijan mieleen. Nauti Vietnamin lämmöstä, luonnosta, mauista ja tarinoista.

Viisumi:Suomen kansalaiset voivat oleskella Vietnamissa ilman viisumia 15 vuorokautta. Passin tulee kuitenkin olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maahantulopäivästä alkaen. Vietnamin viranomaiset vaativat myös voimassaolevan paluulipun, josta näkyy tuleva maasta poistuminen. Tämä voi aiheuttaa ongelmia erityisesti maarajoilla.

Pidemmille matkoille on haettava viisumia Vietnamin suurlähetystöstä Helsingissä. Yhteystiedot sekä lisätietoja maahantulosäännöistä ja passin voimassaolovaatimuksista löytyy Vietnamin Helsingin suurlähetystön omilta verkkosivuilta www.vietnamembassy-finland.org

Sesonki:Vuoden ympäri. Vietnamissa esiintyy usein rankkoja salamasateita. Matkailijoita pyydetään seuraamaan säätilannetta aikomallaan alueella ja tarkistamaan teiden ja rautateiden kulkukelpoisuus.

Keski-Vietnam ja Mekongin suistoalue sekä myös eräät alueet Pohjois-Vietnamissa kärsivät vuosittain kesä-lokakuussa pahoista tulvista, jotka aiheuttavat suuriakin vahinkoja alueilla asuville ja luonnolle. Kulkumahdollisuudet voivat katketa.

Rannikoilla esiintyy taifuuneja erityisesti kesä-joulukuussa. Ne aiheuttavat rajujakin tulvia ja maanvyöryjä, jotka taas johtavat liikkumisvaikeuksiin ja terveysriskeihin. Pahimmillaan suljetaan lentokentät eivätkä bussit tai junat kulje.

Ilmasto pohjoisen ja etelän välillä vaihtelee merkittävästi etelän ollessa jatkuvasti kuumaa vyöhykettä. Trooppinen sadekausi kestää toukokuusta lokakuuhun ja syyskuusta tammikuuhun.

Liikenne:Liikenneonnettomuudet ovat yksi merkittävimmistä kuolemansyistä ja liikenteessä kuolee päivittäin useita ihmisiä. Suurimmat syyt tähän ovat puutteellinen ajoneuvojen huolto ja teiden ylläpito sekä huolimaton ajotyyli. Ajaminen yöaikaan on erityisen vaarallista katuvalojen puuttumisen, korkeampien nopeuksien ja liikennesääntöjen noudattamattomuuden vuoksi. Punaisia valoja päin ajaminen on valitettavan yleistä.

On suositeltavaa käyttää takseja tai vuokrata auto ja kuljettaja. Kansainvälinen ajokortti ei kelpaa Vietnamissa, vaan se täytyy vaihtaa vietnamilaiseksi ajokortiksi. Moottoripyöräilijöillä on kypäräpakko koko maassa. Paikallisesti valmistettujen kypärien laatu on epätasainen. Kypärä kannattaakin tuoda mukanaan, jos aikoo vuokrata moottoripyörän tai mopon maassa ollessaan. Liikenteessä kannattaa välttää suuria nopeuksia ja ajamista yöaikaan.

Omatoimimatkailijoiden on syytä myös huomioida, että englanninkielentaito ei ole maassa mitenkään yleinen ja tieviitoitus on heikkoa. 

Edustusto kehottaa matkailijoita kiinnittämään huomiota paikallisen liikennöitsijän turvallisuusjärjestelyihin tehdessään valintoja risteilyjen, joenylitysten, päiväretkien ja muiden vastaavien matkojen osalta. Suositulla Ha Long Bayn alueella on sattunut vakavia laivaonnettomuuksia, joiden vuoksi laivan merikelpoisuudesta varmistumista suositellaan. Kannattaa valita vain luotettavimpia matkanjärjestäjiä ja oppaalta kannattaa etukäteen tiedustella turvajärjestelyistä.

Aukioloajat: Liikkeet ovat avoinna klo 7.30–11.30 ja 13.30–18, osa klo 21 asti. Osa liikkeistä on avoinna myös sunnuntaisin. Markkinat ovat avoinna yleensä klo 6–19.

Juomaraha: Maksaminen Vietnamissa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Virallisen valuutan Dongin lisäksi hinnat usein määritellään dollareissa. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä vain kansainvälisissä hotelleissa ja länsituristien suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa. Pankkiautomaatteja löytyy hyvin suurimmissa kaupungeissa. 

Halutessasi voit jättää juomarahaa.

Matkailutietoja:

Vietnamin valtion matkailutoimisto

www.vietnamtourism.com

Hätätilanteessa:

Suomen suurlähetystö

Central Building, 31 Hai Ba Trung

Hanoi, Vietnam

Puh. +84 4 3826 6788

Vietnamin suosituimmat matkailukohteet:

1. Hanoi: Sotamuistoja, korttelivilinää ja kolonialaisarkkitehtuuria. Hanoissa kannattaa piipahtaa Ho Chi Minhin masoleumissa ja nauttia katukulttuurista paikallisissa kahviloissa, katukeittiöissä ja ruokatoreilla.

2.Saigon: Saigon eli Ho Chi Minh on tunnettu markkinoistaan ja vilkkaasta yöelämästään. Päivävirkkujen silmät avautuu viimeistään sotamuseossa.

3. Unescon maailmanperintökohde Hoi An: Ihastu ikivanhojen kauppakujien kiireettömästä tunnelmasta tai teetä edullisesti uudet vaatteet itsellesi tai tuliaisiksi paikallisella ompelijalla. Kuuluisa China Beach on päivämatkan päässä.

4. Halong Bay: Sokeritoppavuoret ovat yksi Kaakkois-Aasian luonnonihmeistä ja Unescon maailmanperintökohde. Nauti maisemista veneen kannella, kummastele luolastoja tai shoppaile kelluvilla markkinoilla.

5. Luonto- ja rantamatkailua: Tutustu Vietnamin vuoristoluontoon, riisipeltoihin ja luontoon junamatkalla Sapaan. Rentoudu auringossa, syö merenantimia ja juhli iltamyöhään Nha Trangin rannoilla.

Hyvä tietää:

Asukkaita:noin 92 miljoonaa

Valuutta: Dong (VND)

Maanumero:+84

Uskonto:buddhalaisuus, taolaisuus, konfutselaisuus, katolisuus ja muut paikalliset uskonnot

Aikaero:+5

Virallinen kieli:vietnam

lisää

Kuvat: Flickr/goosmurf