Hae lentoja

Paluutyyppi
Turku

Lennot Turkkiin

Turku – saaristolaiselämää ja historian havinaa

Turku on tutkimusmatkailijan unelmakohde. Historiallinen kaupunki kutsuu vierailulle linnojen ja saaristojen uumeniin.

Historia ja nähtävyydet

Turku on Suomen vanhin kaupunki, joten tässä kaupungissa riittää tutkittavaa vuosisatojen takaa! Yksi suosituimmista nähtävyyksistä onkin Turun linna, ja linnassa sijaitseva historiallinen museo. Linnassa vierailee vuosittain n. 200 000 matkailijaa. Ehdoton vierailukohde on myös Turun tuomiokirkko. Tällä alueella sijaitsee lisäksi keskiaikaisia kirkkoja, taidemuseoita ja muita historiallisia muistomerkkejä. Toki ohessa saa ihastella myös kaunista Aurajoen maisemaa, jonka jokilaivoissa viihdytään kylmän juoman ääressä kesäisin.

Ruoka ja juoma

Jokirannassa sijaitseva Samppalinna on suosittu ruokailukohde, mutta se on auki vain kesäisin. Pippurimylly on arvostettu ruokaravintola Martinmäessä. Se sopii perheille ja valikoimissa on herkullisia pihvejä. Sergio on italialaispaikka jokirannassa vanhassa talossa, josta saa aitoa italialaista pizzaa. Turku tunnetaan yöelämästään, joten valikoimaa riittää. Jokilaivat ovat perinteinen illan aloittelupaikka. Turku on tunnettu myös erikoisista pubeistaan. Suosittuja ovat mm. Old Bank, Ravintola Puutorin Vessa ja Uusi Apteekki. Menomestoista keskeisimpiä ovat Amarillo ja Apollo.

Shoppailu & vapaa-aika

Turusta löytyy monipuoliset ostosmahdollisuudet ainakauppakeskuksista pikkuputiikkeihin. Suurin osa suosituimmista ostospaikoista sijaitsee aivan ydinkeskustassa Kauppatorin läheisyydessä. Turku on saaristojen kaupunki, joten koettavaa riittää myös meriteitse. Airiston rannalla Paraisilla sijaitsee Airiston venesatama ja lomakeskus, jossa toimii perinteikäs Hotelli Airisto Strand. Airistolla sijaitsee myös historiallinen Seilin saari sekä Loistokari, jolle s/s Ukkopekka tekee Turusta illallisristeilyjä kesäaikaan.

Milloin Turkuun?

Turistikausi on Turussa vilkkaimmillaan kesäaikaan. Kaupungissa on paljon historiallisia nähtävyyksiä, joten jos haluaa välttää ruuhkat näissä kohteissa, kannattaa Turussa vierailla ennen heinäkuuta tai syyskuusta eteenpäin.

Ilmasto

Kuten moneen muuhunkin Suomen kaupunkiin, kannattaa Turkuun matkustaa säiden varmimmin suosiessa eli kesäkautena kesä-elokuussa. Turun ilmasto on merellinen ja leuto. Keskilämpötila on +6 astetta ja sademäärä 700 mm vuodessa.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Turkuun helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Turusta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

Kuvat: Flickr/Alaskan Dude