Hae lentoja

Paluutyyppi
Tukholma

Halvat lennot Tukholmaan

TUKHOLMA – urbaani saaristolaiskaunotar
Tukholmassa kaupunkikierros aloitetaan perinteisesti Vanhastakaupungista eli Gamla Stanista: onhan alue Tukholman alkuperäinen synnyinsija vuodelta 1254. Vanhankaupungin mukulakivitiet ja jännittävät kujat johdattavat matkaajat aikamatkalle, josta voi vaivattomasti hypähtää vuosisatojen takaisista tunnelmista tämän päivän moderniin Tukholmaan. Tervetuloa yhteen maailman kauneimmista pääkaupungeista!


Nähtävyydet
Drottninggatan, Tukholman ydinkeskustan pääkatu, johdattelee matkaajan suoraan keskelle suurmetropolin vilskettä. Jos sinulla on vain yksi shoppailupäivä käytettävänä, ei hätää: Drottninggatan tarjoaa kaiken tarvittavan. Sen varrelta löytyy lukuisia merkkiliikkeitä, pubeja, kahviloita ja ravintoloita. Jos taas aikaa on ruhtinaallisesti viikonlopun verran, voit viettää päiväsi vaikkapa kuninkaallisten tapaan! Kuninkaanlinna on yksi Euroopan suurimmista linnoista ja sen ohessa on tutkailtavana myös viisi museota. Päivittäisillä esittelykierroksilla pääset tutustumaan linnan eri osioihin, joista löytyy kaikkea jännää aina aarrekammioista haarniskoihin. Historiallinen kohde sopii siis mainiosti perheille! Vauhdikkaampaa meininkiä voi hakea lasten omista ikisuosikeista kuten Grönalundin huvipuistosta sekä Peppi Pitkätossun maailmasta Junibackenista.
 

Ruoka ja juoma
Tukholma on tunnettu ravintoloistaan ja kahviloistaan. Se on erittäin monikulttuurinen kaupunki, mikä näkyy myös ravintolatarjonnassa: matkaajalle kaupunki tarjoaa aistikkaita makuelämyksiä laidasta laitaan. Tukholman ydinkeskusta on oivallinen nopean nälän tainnuttamiseen, sillä pääkatujen varrelta löytyy runsaasti pikaruokapaikkoja ja pizzerioita. Kahvihetkeen shoppailun ohessa suositellaan idyllistä Vanhankaupungin aluetta, nuorekkaalta Södermalmilta taas löytyvät kaikki trenditietoisten ”hot spot” -paikat, joissa voi käydä nautiskelemassa kansainvälisestä tunnelmasta – ja toki näyttäytymässä!
 

Ilta- ja yömenot
Päivän shoppailu- ja nähtävyyskierrosten jälkeen on mukava heittää vapaalle. Vipattaako tanssijalka vai olisiko ohjelmassa kenties teatterielämyksiä? Ruotsin kulttuuripääkaupunki tarjoaa lukuisia näytöksiä, joita voi käydä seuraamassa esimerkiksi Nyroplanilla sijaitsevassa legendaarisessa Dramaten-teatterissa tai Sergelintorin Kulturhuset-talossa. Luova ja yöaikaankin hyvin eläväinen Södermalmin kaupunginosa taas tarjoaa monipuolisen valikoiman live-musiikkikeikkoja. Jos baarikierros ei pitkän päivän päätteeksi innosta, löydät klubikulttuuria ja monta muutakin kerrosta saman katon alta: Tukholman suurin yökerho ”Sturecompagniet” sijaitsee luonnollisesti Sturegatanilla.
 

Aktiviteetit
Jos halajat raikasta meri-ilmaa viikonlopun rientojen jälkeen, Tukholmaan kannattaa tutustua vauhdikkaalla, mutta maanläheisellä tavalla. Ja mikä olisikaan parempi menopeli tutkia kaunista saaristokaupunkia kuin polkupyörä. Tukholma on rakennettu 14 saaren päälle, joita yhdistää 57 siltaa, joten maisemat pyöräretkelle ovat huikeat! Levähdyspaikan voi valikoida Tukholman monista vehreistä puistoista kuten Djurgårdenista tai Hagaparkenista. Jos oma menopeli ei sattunut mukaan, löytyy pyörävuokraamoita Tukholmasta melkein joka nurkan takaa. Tukholma on erinomainen vaihtoehto myös rentouttavalle kylpylälomalle. Monet Tukholman vanhimmista kylpylöistä sijaitsevat aivan keskustassa, joten matkaajan väsyneet jalat voidaan pikaisesti vetreyttää vaikkapa shoppailun lomassa. Yksi keskeisimmällä paikalla olevista kylpylöistä, Centralbadet, löytyykin juuri Drottninggatanin varrelta.
 

Ilmasto
Tukholma muistuttaa ilmastoltaan hyvin paljon Etelä-Suomea. Ainoana merkittävänä erona voidaan mainita tuulet ja viima, jotka ovat Tukholmassa selvästi lempeämpiä kuin Suomessa. Syy eroavuuteen löytyy saaristoalueista, jotka suojaavat kaupunkia Siperiasta tulevilta tuulilta. Kesäisin Tukholma on kauneimmillaan, ja kaupunki näyttää parhaimmat puolensa kesäkuun puolesta välistä elokuuhun. Syksy kestää Tukholmassa pidempään kuin Suomessa. Talvikausi joulukuusta helmikuuhun on Tukholmassa luminen, mutta lämpötilat pysyvät suhteellisen lämpiminä.
 

Milloin Tukholmaan?
Tukholmaan kannattaa matkustaa ympäri vuoden, sillä se tarjoaa matkailijoille paljon aktiviteetteja ja nähtävää myös sisätiloissa, jos säiden herra ei satu suosimaan. Lukemattomat ostosmahdollisuudet ja laajalle levittäytynyt metroverkosto mahdollistavat vaivattoman liikkumisen mihin päin kaupunkia tahansa.
 

Lennot
Skyscannerilla löydät halvat lennot Tukholmaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.
Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Tukholmassa löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

lisää

Halvimmat lennot kohteeseen Tukholma eri kaupungeista:

alkaen 55 meno-paluu

 Kohteen Tukholma tarjoukset

Hotellit kohteessa Tukholma

Car hire in Tukholma