Hae lentoja

Paluutyyppi
Ruotsi

Halvat lennot maahan Ruotsi

Ruotsi on muutakin kuin lihapullia, perunamuusia ja popmusiikkia. 

Ylläty iloisesti kaupunkilomalla, lataa akkuja maalla tai saaristossa, nautiskele taiteesta, arkkitehtuurista, muotoilusta ja hyvästä ruuasta tai tee retki tunturimaisemissa. Ruotsin suurkaupungit Tukholma, Göteborg ja Malmö vilisevät tyylikkäitä ja rentoja ihmisiä, luovia tapahtumia, mielenkiintoisia kauppoja ja museoita, vihreitä puistoja ja ihania merenrantoja sekä suloisia kahviloita ja kotoisia ravintoloita. Kesäiseen tunnelmaan voit viritellä Skoonen ja Gotlannin hiekkarannoilla ja Visbyn pikkukujilla tai laivaretkellä saaristossa. Pohjoisen hiihtokeskusissa ja tuntureilla pääset nauttimaan villistä luonnosta ja upeista maisemista sesongista riippumatta. Monen mielestä myös tuore kanelipulla maistuu siellä parhaalta.

Viisumi: Ei tarvitse

Sesonki: Vuoden ympäri

Liikenne: Ruotsissa on kattava ja turvallinen tieverkosto sekä toimiva julkinen liikenne. Pitkät matkat taittuvat kätevästi lentäen, junalla, bussilla, omalla tai vuokra-autolla.

Aukioloajat: Kaupat: maanantaista perjantaihin klo 10-18, lauantaisin 10-17. Ostoskeskukset usein auki pitempään.

Juomaraha: Voit halutessasi jättää juomarahaa tai pyöristää laskun loppusumman hieman ylöspäin.

Matkailutietoja:

Ruotsin valtion matkailutoimisto VisitSweden

Voltvägen 32, Östersund

puh: +358 9 4780 2900 (klo 9-18 Suomen aikaa) tai finland@visitsweden.com

Jos soitat Ruotsista puh: +46 63 39 10 334

Hätätilanteessa:

Suomen Suurlähetystöt Tukholmassa ja Göteborgissa

puh: +46 8 676 6700 ja +46 31 801 050

Ruotsin suosituimmat matkailukohteet:

1.      Tukholma:Ruotsin kuvankaunis pääkaupunki kutsuu luokseen vuoden ympäri. Tukholmassa kannattaa keskittyä shoppailuun ja syömiseen sekä eri kaupunginosiin, saariin ja nähtävyyksiin tutustumiseen. Löydät joka kerta taatusti jotain uutta!

2.      Göteborg:Pohjoismaiden suurin huvipuisto Liseberg ja kuuluisat katkarapuleivät paikallisista merenherkuista ovat kaksi hyvää syytä matkustaa Ruotsin länsirannikon pääkaupunkiin. Kesäisin voit hypätä saaristoveneen kyytiin ja suunnata kuten paikalliset kohti rannikon kalastajakyliä.

3.      Malmö:Arkkitehti Santiago Calatravan suunnittelema 190 metriä korkea kiertyvä asuintorni Turning Torso on Malmön kuuluisin nähtävyys. Entisestä teollisuuskaupungista on kasvanut moderni luova keskus, joka hurmaa murteellaan, museoillaan ja muotoilullaan. Malmöstä voit tehdä kätevästi päiväretken Kööpenhaminaan, jonne on junalla vain 20 minuutin matka.

4.      Gotlanti: Ruotsin suurin saari Gotlanti on satumainen matkakohde. Lähes 800 kilometriä hiekkarantaa, hyvää ruokaa ja ihania pysähdyspaikkoja pitkin saarta. Gotlanti sopii luonto- ja aktiivilomailijalle sekä perheille. Parhaiten näet saaren omalla autolla tai polkupyörän selästä.

5.      Åre ja Östersund:Tukholmasta 4 tunnin junamatkan päässä sijaitsee Ruotsin suurin ja monipuolisin hiihtokeskus Åre, jonne suuntaavat niin hiihtäjät kuin herkuttelijat. Jämtland Härjedalenin alue tarjoaa luontoelämyksiä kuten kalastusta, maastopyöräilyä ja vaellusta myös kesäisin. Östersundissa voit tutustua paikallisiin perheisiin ja syödä illallista jonkun kotona.

Hyvä tietää:

Asukkaita:9,6 miljoonaa.

Isoimmat kaupungit: Tukholma (881 235), Göteborg (526 089), Malmö (307 758)

Valuutta: Ruotsin kruunu (SEK)

Maanumero:46

Uskonto:Kristinusko 67% väestöstä

Aikaero:-1 tunti

Virallinen kieli:Ruotsi

lisää

Kuvat: Flickr/Gavin Anderson