Hae lentoja

Paluutyyppi

Halvat lennot Ouluun

Oulu - Pohjolan valkea kaupunki

Oulu tunnetaan teknologiakaupunkina, mutta kaupungista löytyy myös erinomaiset pyöräreitit. Ja mikäs sen mukavampaa kuin polkea, kun korkeuseroja ei juuri ole; Oulu se on lattea kuin pannukakku!

Historia ja nähtävyydet

Oulu on Pohjois-Suomen vanhin kaupunki ja sen aistii varsinkin torin tuntumassa. Oulun Aittatorilla sijaitsevat historialliset varasto- ja suolamakasiinit. Aitat ovat peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Niistä löytyy sekä persoonallisia ravintoloita ja kahviloita että käsityöputiikkeja ja muita palveluntarjoajia. Kahvittelun jälkeen voi kierrellä viereistä Pikisaarta, jossa vaikuttaa edelleen monia taiteilijoita.

Ruoka ja juoma

Oulun perinteisiä ruokia ovat rössypotty ja rieska. Pikisaaressa sijaitsevasta suositusta Sokeri-Jussista on saatavilla näitä perinteisiä herkkuja. Torinrannassa sijaitsevat viihtyisät ja kesällä täpötäydet terassit, kuten Keltainen Aitta ja Tervasoihtu. Historiallinen ja herttainen Tähtitornin kahvila on myös käymisen arvoinen paikka. Jos menojalka alkaa vipattaa, voi ottaa suunnaksi legendaarisen 45 Special -baarin tai nuorison suosiman Kaarlenhovin.

Shoppailu & vapaa-aika

Rotuaarinaukio on keskeinen paikka Oulun ydinkeskustassa; jos Helsingissä treffataan ”Stockan kellon alla”, niin Oulussa tavataan ”Pallolla”. Keskusta-alueelta löytyy muotikauppoja, mutta persoonallisten tuliaisten etsijöiden kannattaa suunnata Torinrantaan. Kauppatori on kesäisin suosittu markkinapaikka, ja talvisin voi piipahtaa Kauppahallissa ja rannan Aitoissa. Kannattaa vuokrata pyörä ja suunnistaa tutkimaan vaikkapa kaunista Ainolan puistoa. Nallikarin uimarannalle ja Euroopan laajuisestikin suositulle leirintäalueelle voi suunnata koko perheen voimin. Oulu tunnetaan kulttuurikaupunkina, ja sen suosituin tapahtuma onkin heinäkuun loppupuolella järjestettävä rock-festivaali Qstock.

Milloin Ouluun?

Jotta näkisi Oulun parhaimmat puolet, kaupunkiin kannattaa suunnata kesä-elokuussa. Tuolloin pääsee nauttimaan harvinaisen lämpimästä ajanjaksosta ja myös yöttömistä öistä! Oulussa aurinko ei laske kesäkausina laisinkaan. Varsinaisia ruuhkaisia turistikausia ei ole, mutta jos Ouluun matkustaa kesäaikaan, voi esimerkiksi Torinrannassa varautua jonottamaan paikkaansa rantakahviloista.

Ilmasto

Oulussa talvet ovat kylmempiä ja pidempiä kuin Etelä-Suomessa, mutta toisaalta leudompia kuin Lapissa. Kesät ovat valoisia ja etenkin heinäkuu on yleensä lämmin. Oulussa heinäkuussa on keskimäärin +16,5 astetta ja tammikuussa −9,6 astetta.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Ouluun helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Oulusta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

lisää

Halvimmat lennot kohteeseen Oulu eri kaupungeista:

alkaen 47 meno-paluu

 Kohteen Oulu tarjoukset

Hotellit kohteessa Oulu

Car hire in Oulu