Hae lentoja

Paluutyyppi
München

Halvat lennot kohteeseen München

München – Olutta, musiikkia ja korkeakulttuuria

München tunnetaan ensisijaisesti Oktoberfest-olutfestivaaleistaan, mutta kaupunki on myös erittäin vireä korkeakulttuurin kehto. Musiikkitarjonnasta löytyy oopperaa, rockia, jazzia ja paljon muuta. Siitä vain valitsemaan makumieltymysten mukaan!

Historia ja nähtävyydet

Marienplatzin Uudessa kaupungintalossa sijaitsevassa tornissa oleva Glockenspiel-kellopeli on tunnettu turistinähtävyys. Uusgoottilainen kaupungintalo on upea rakennus, josta näkee kirkkaana päivänä aina Alpeille saakka. Samalla aukiolla on Pyhän Pietarin kirkko, joka on rakennettu 1200-luvulla. Lähistöllä on myös Vanha kaupungintalo eli Altes Rathaus vuodelta 1474.

Ruoka ja juoma

Münchenin keskusta on täynnä erilaisia ruoka-alueita. Altstadt-vanhakaupungin ja Viktualienmarkt-aukion tienoilla on runsaasti ruokapaikkoja. Päätorin torikahviloista ja -kojuista saa perinteisiä baijerilaisia ruokia. Platzl-alue on Münchenin ravintolakeskittymä, josta löytyy paljon autenttisia paikallisia pubeja. Yksi tunnetuimmista on Hofbräuhaus-oluttupa. Alueelta saa paljon pientä purtavaa esimerkiksi ravintolakierroksen ohessa. Hieman ydinkeskustasta ulospäin sijaitsee Schwabing, joka tarjoaa parhaat ruokailumahdollisuudet ympärivuotisesti.

Shoppailu & vapaa-aika

Münchenin shoppailukeskittymä on Marienplatz-aukiolla, josta lähtee ostoskatuja eri puolille kaupunkia. Marienplatzilta löytyy Ludwig Beck -tavaratalo, joka on tuotevalikoimaltaan erittäin monipuolinen. Aivan vieressä on Vikturalienmarkt, joka on Münchenin suosituin ruokatori. Münchenissa on erittäin laaja musiikkivalikoima. Voit piipahtaa oopperassa Nationaltheater Münchenissa, rytmimusiikin ystävien Jazzclub Unterfahrt -klubilla tai rockia ja discoa diggaavien Kultfabrikissa, jossa on yli 30 baaria ja klubia saman katon alla.

Milloin Müncheniin?

München tunnetaan supersuosituista Oktoberfest-olutfestivaaleista, jotka houkuttelevat kaupunkiin syyskuun lopussa jopa miljoonia ihmisiä! Vierailuaika voi siis olla majoituksen kannalta haastava: joko hotellihuoneita ei ole tai hinnat ovat pilvissä. Festivaalit kestävät kaikkiaan kaksi viikkoa. Muitakin ruuhkaisia matkustusajankohtia Münchenissa on: joulunalusajan joulumarkkinat aiheuttavat ensimmäiset turistirysät kaupungissa, ja turistivirta jatkuu aina tammikuulle, jolloin läheiset Alpit houkuttelevat laskettelijoita vierailulle.

Ilmasto

Münchenin ilmasto muistuttaa Suomen säitä: kesät ovat lämpimiä, mutta talvi on hieman lyhyempi kuin kotimaassamme. Talvisin kaupungissa puhaltelevat usein föhn-tuulet, jotka voivat nostaa lämpötilaa yhtäkkisesti jopa kymmenillä asteilla. Kevät alkaa Münchenissa Suomea aiemmin, usein jo maaliskuussa. Kesäkausi kestää toukokuusta lokakuuhun, mutta lämpimiä säitä voi riittää jopa marraskuuhun. Talvella pakkaset voivat paukkua 20 asteessa, tosin hyvin lyhytaikaisesti.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Müncheniin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Münchenistä löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

lisää

Halvimmat lennot kohteeseen München eri kaupungeista:

alkaen 140 meno-paluu

 Kohteen München tarjoukset

Hotellit kohteessa München

Car hire in München

Kuvat: Flickr/Fabio Macor