Hae lentoja

Paluutyyppi

Halvat lennot Lontooseen

London Calling – vastaa cityn kutsuun!
Lontoo on poikkeuksellisen monivivahteinen kaupunki, joka on kuorrutettu monilla eri kulttuureilla ja elämäntyyleillä. Huomaat tämän, kun käyskentelet pitkin rauhallisia Notting Hillin katuja: perienglantilainen maisema-arkkitehtuuri saa värikkään säväyksen turkkilaisesta kioskikojusta, ja herkullisen intialaisen ruoan mausteiset aromit sekoittuvat italialaisravintolan tuorelihan tuoksuihin. Voiko kukaan enää määritellä originellia lontoolaista? Tuskin, koska sellaista ei taida enää ollakaan - ja juuri se tekee Lontoosta niin kiehtovan ja eksoottisen kokemuksen.

Historia ja nähtävyydet
Buckingham Palacen vahdinvaihtoseremoniat ja hotelli Ritzin kello viiden tee todistavat, että Lontoossa historia ja korkeakulttuuri ovat hyvinkin voimissaan. Kuuluisat Lontoon nähtävyydet, kuten Tate Gallery, Madame Tussauds ja erinomainen Natural History Museum ovat vierailijoiden suosiossa vuodesta toiseen. Tower of London on kuninkaallisten kruununjalokivien säilytyspaikka, ja lähistöltä löytyy myös yksi kuuluisimmista nähtävyyksistä: kellotorni Big Ben. Syrjäkatujen tutkimusmatkaajille elämyksiä tarjoavat värikkäät alakulttuuria edustavat Sohon ja Chinatownin alueet. West End ja Covent Garden puolestaan ovat paratiiseja teatterin ystäville.

Ruoka ja juoma
Ei varmastikaan ole olemassa montaa ruokalajia, jota et Lontoosta, maailman suurimmasta monikansallisesta keittiöstä, löytäisi. Tarjolla on japanilaista, nepalilaista, amerikkalaista ja lukuisia muita – valitset vain mieleisesi makumaailman! Valikoimassa on sekä palkittuja gourmet-ravintoloita että perinteistä pubiruokaa kuten fish & chips- ja pudding-aterioita. Trendikkäät cocktail-baarit, englantilaiset pystypubit tai kotoisat kahvilat taas ovat täydellisiä paikkoja ohikulkijoiden tarkkailemiseen.

Ilmasto
Lontoon ilmasto on lauhkea. Kesät ovat hyvin samanlaisia kuin Suomessa: lämpimiä, mutta harvoin päästään hellelukemiin, vaikka korkeammat lämpötilat ovat yleistymässä. Talvella kovat pakkaset eivät pauku, ja Lontoossa sataa harvemmin lunta. Yleisesti ottaen ihmisillä on mielikuva, että Lontoossa sataisi aina, mutta sademäärä jää todellisuudessa kohtalaisen alhaiseksi koko vuoden. Esimerkiksi Roomassa ja Sydneyssä sataa keskimääräisesti enemmän. Lontoossa vallitsee ns. mikroilmasto, mikä tarkoittaa sitä, että rakennuksiin varastoitunut lämpö nostaa ympäristön lämpötilaa varsinkin öisin jopa 5-8 astetta muita alueita korkeammaksi.

Shoppailu & vapaa-aika
Kirjailija Samuel Johnson lausui aikoinaan: ”Joka on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään, sillä Lontoossa on kaikki, mitä elämä voi ihmiselle tarjota.” Tämä mietelause pitää edelleen hyvin paikkansa, sillä vapaa-ajan tarjonta on Lontoossa lähes loputon. Maailmanpyörä London Eye tarjoaa huikeat näkymät kaupungin yli, Thames-joki mahdollisuuden laivaristeilyihin, ja kaupungista löytyy lukuisia vaihtoehtoja myös urheilun, kulttuurin ja musiikin ystäville. Tavaratalot Selfridges ja Harrods ovat shoppailupaikkoina hulppeammasta päästä, Camden Market ja Portobello Road taas soveltuvat edullisempia löytöjä haeskeleville.

Milloin Lontooseen?
Lontooseen kannattaa matkustaa minä vuodenaikana tahansa, koska ainakaan sään suhteen matkaaja ei voi tehdä minkäänlaista ennakointia. Jos ruuhkaisimmat ajankohdat eivät innosta, on ihanteellisin matkustusaika kesä- ja talvisesonkien sekä pyhien ulkopuolella. Yhtä kaikki, Lontoossa riittää aina ihmisiä ja vipinää! Lontoon kulttuuri- ja urheiluelämä on aktiivisimmillaan heti syksyn alusta lähtien, jolloin kaupungissa on paljon eri kokoluokan tapahtumia. Tapahtumatarjonta on kuitenkin runsasta ympäri vuoden.

Lennot
Skyscannerilla löydät halvat lennot Lontooseen helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.
 

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
 

Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Lontoosta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=68780&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

 

lisää

Halvimmat lennot kohteeseen Lontoo eri kaupungeista:

alkaen 72 meno-paluu

 Kohteen Lontoo tarjoukset

Hotellit kohteessa Lontoo

Car hire in Lontoo

Kuvat: Flickr/az1172