Hae lentoja

Paluutyyppi
Irlanti

Halvat lennot maahan Irlanti

Irlanti on tarinankertojien maa ja onkin todettu, että siellä olisi koko Pohjois-Euroopan rikkain mytologinen perintö. Tähän sumuisten vuoristojen maahan saapuivat ensimmäiset asukkaat 8000 vuotta sitten, ja sen jälkeen irlantilaiset ovat joutuneet puolustamaan maitaan moneen otteeseen historiansa aikana. Tunnetuin taisteluista lienee vuoden 1916 Pääsiäiskapina. Irlanti sopii matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita maan pitkästä historiasta, mytologiasta ja kulttuurista, upeita maisemia toki unohtamatta.

Irlannin matkailukohteet TOP 3:

1. Dublin: Irlannin pääkaupungissa kannattaa ottaa rennosti. Tee kuten paikalliset ja ole kuin kotonasi paikallisissa pubeissa. On arvioitu, että suurin osa irlantilaisista pistäytyy paikallisessa kuppilassaan jopa päivittäin.

2. Cork: Cork on Etelä-Irlannin suurin kaupunki, ja se tunnetaan ensisijaisesti satamakaupunkina. Corkin läpi virtaa kahteen kanaaliin jakautunut Lee-joki, ja kanaaleja ylittävät lukuisat kauniit sillat. Paikallisia pidetään Irlannin puheliaimpana kansana, joten vieraanvaraisuus on taattu.

3. Killarney: Killarneystä lähtee yksi maailman kauneimmista maisemareiteistä, ”Ring Of Kerry”. Killarneysta alkavalla reitillä voi ihailla huikeita maisemia ja vierailla persoonallisissa kylissä. Reitti tekee nimensä mukaisesti ympyrän ja palaa takaisin Killarneyyn.

Hyvä tietää:

Viisumi: Matkailijat eivät tarvitse Irlantiin viisumia.

Sesonki: Kesäkuukaudet ovat Irlannin kiireisintä sesonkiaikaa.

Liikenne: Liikenne on Irlannissa vasemmanpuoleista. Irlannin liikenneturvallisuusriskit koskevat usein maan kapeita ajoteitä.

Aukioloajat: Irlannissa kauppojen aukioloajat ovat klo 8:00/9:00/10:00 - 17:00/18:00/19:00. Pankit ovat auki klo 10-14. Useimmat nähtävyydet ovat auki klo 10-17.

Juomaraha: Irlannissa ei ole tapana jättää juomarahaa, mutta ulkomaisten turistien näin tehdessä paikalliset ovat hyvin kiitollisia. Palvelusektorilla on kohteliasta jättää 10% palvelumaksu kuitin loppusummasta.

Matkailutietoja:

Paikalliset matkailutoimistot kaupungeissa ja kylissä sekä alueelliset matkailutoimistot.

Hätätilanteessa:

Irlannin yleiset hätänumerot ovat 112 ja 999.

Asukkaita: 4 726 814 (2014)

Suurimmat kaupungit: Dublin (1,024,027), Cork (190,384) ja Dún Laoghaire (185,400)

Valuutta: Euro (EUR)

Maanumero: +353

Uskonto: Irlanti on yksi maailman katolisimmista maista. Väestöstä 84 prosenttia on roomalaiskatolisia, kolme prosenttia protestanttisia anglikaaneja, kaksi prosenttia muita kristittyjä ja 5 prosenttia muihin uskonnollisiin yhteisöihin kuuluvia

Aikaero: + 0. Kesäaika UTC +1.

Virallinen kieli: Iiri 

lisää

Kuvat: Flickr/Keith N Dowling