Hae lentoja

Paluutyyppi
Tuomiokirkko

Halvat lennot Helsinkiin

Helsinki - pohjoinen designpääkaupunki
Maailmalla Helsinki tunnetaan erityisesti tyylikkäänä pienpääkaupunkina, jossa kaunis arkkitehtuuri ja designkulttuuri herättävät ihastuneita huokauksia. Helsinkiä tai Stadia voi kutsua myös katukuvansa lisäksi nuorekkaaksi – onhan se ollut olemassa vasta vuodesta 1550! Helsinki on ympäristöltään ja kooltaan erinomainen kävelykaupunki, mutta tätä Itämeren ympäröimää pääkaupunkia kannattaa tutkia myös meriteitse.

Historia ja nähtävyydet
Senaatintori on hyvin suosittu vierailukohde turistien samoin kuin paikallisten keskuudessa. Senaatintoria ympäröivät merkittävät historialliset kohteet, kuten Valtioneuvoston linna, Helsingin yliopisto sekä empiretyylinen Helsingin tuomiokirkko. Helsinki tunnetaan myös Art Nouveau -tyylisestä arkkitehtuurista, ja erityisesti Katajanokalle ja Ullanlinnaan kannattaa suunnata ihastelemaan näitä kauniita rakennuksia. Samalla voi piipahtaa Katajanokalla sijaitsevassa Uspenskin katedraalissa, jonka edustalta on hienot näkymät Helsingin kauppatorille. Temppelinaukion maanalainen kirkko on myös häkellyttävä kokemus vierailijoille! Hyviä kohteita kulttuurin ystäville ovat muun muassa nykytaiteen museo Kiasma, Ateneum, Kansallisooppera, Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Designmuseo sekä uusi Musiikkitalo.

Ruoka ja juoma
Perinteiset torikahvit munkin kera löytyvät Kauppatorilta ja Hakaniemen torilta. Ja jos lokit käyvät liian kärkkäiksi, sisätiloihin voi suojautua helposti. Vanha kauppahalli ja Hakaniemen halli tarjoavat suojan lisäksi erinomaisen valikoiman ruoka-aineksia ja käsitöitä. Fine dining -mahdollisuuksia on tarjolla Esplanadin varrella, jossa sijaitsee esimerkiksi matkailijoiden suosima, täysin suomalaiseen ruokaan erikoistunut Ravintola Aino. Helsingin ruokakulttuurissa on jo nähtävissä monikulttuurisuutta, joten tarjontaa löytyy niin Aasian kuin Etelä-Euroopan maista. Ravintola Torni on oikea paikka nauttia shampanjat samalla kun silmien eteen avautuu koko Helsinki komeudessaan. Aivan ydinkeskustassa sijaitsee cocktail-paikkoja ja erikoisvalikoiman omaavia baareja, kun taas Kallion ja Punavuoren alueilta löytyvät tunnelmalliset kaljakuppilat.

Shoppailu & vapaa-aika
Edullinen ja erilainen tapa katsastaa eri kaupunginosia on tehdä noin tunnin kestävä kierros raitiovaunulla numero 3T. Vaihtoehtoisen kiertoajelun tarjoaa pubiratikka Spårakoff, jossa muista raitiovaunuista poiketen on anniskeluoikeudet. Aurinkoisena päivänä kannattaa suunnata piknikille Suomenlinnaan, kävelylle Esplanadille tai eläintarhaan Korkeasaareen. Helsinki tunnetaan designistaan, joten pyörähdys designmuseossa tai -korttelissa on paikallaan, jos suomalainen muotoilu kiinnostaa tuliaisina. Aleksanterinkadun varrelta löytyvät kansainväliset merkkiliikkeet sekä Kämp Galleria ja Stockmann, mikäli halajaa hieman luksusta vaatekaappiinsa. Luova luokka etsiytyy Punavuoreen tai Kallioon brunssille, ja jää sen jälkeen kiertelemään kiinnostaviin putiikkeihin ja erikoisliikkeisiin. Linnanmäen huvipuistossa lapsiperhe viihtyy vaikka koko päivän, ja illan tullen karnevaalimainen valaistus tarjoaa täydellisen ympäristön romanttisille kohtaamisille.

Ilmasto
Helsingissä vallitsee merellisen ja mantereisen ilmaston välimuoto. Talvet eivät ole kovinkaan kylmiä ja kesät ovat lämpimiä, vaikkakin hellelukemiin ylletään harvemmin. Helsingissä merituuli puhaltelee ajoittain hyvinkin vilpoisasti. Sadepäiviä kertyy keskimäärin 182 kappaletta vuodessa.
Milloin Helsinkiin?
Helsingistä saa enemmän irti kesäaikaan, jolloin kaupunki herää henkiin pitkän talven jälkeen. Myös erilaiset aktiviteetit, kuten pyöräily keskustassa ja meriteitse liikkuminen ovat miellyttävämpiä lämpimillä keleillä, Helsingin merituuli kun saattaa keväällä ja syksyllä olla hieman hyinen.

Lennot
Skyscannerilla löydät halvat lennot Helsinkiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua. Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Helsingistä löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

 

lisää

Halvimmat lennot kohteeseen Helsinki Vantaa eri kaupungeista:

alkaen 47 meno-paluu

 Kohteen Helsinki Vantaa tarjoukset

Hotellit kohteessa Helsinki

Car hire in Helsinki Vantaa