Hae lentoja

Paluutyyppi
Ranska

Halvat lennot maahan Ranska

Romanttisia kaupunkeja, viiniä ja herkullista patonkia; gourmet-ravintoloita, korkeakulttuuria ja muotia. Ranska on todellinen esteetikon ja kulinaristin suosikkikohde. Tämä yksi Euroopan suurimmista mahtimaista tarjoaa matkailijoille muutakin kuin Pariisin ja sen nähtävyydet. Pariisin ulkopuolelta aktiviteetteja voi hakea esimerkiksi alppimaisemista, joista löytyvät maailman suosituimmat laskettelukeskukset.

Ranskan matkailukohteet TOP 3:

1. Pariisi: Pariisissa on lukuisia nähtävyyksiä, mutta sen sijaan, että jonottaisit Eiffel-tornille tai Panthéonille, mitäpä jos vierailisit ihanan boheemissa taiteilijakaupunginosassa Montmartressa.

2. Marseille: Marseille on Ranskan vanhimpia kaupunkeja. Sen perustivat kreikkalaiset noin 2600 vuotta sitten. Kaupungissa on siis paljon nähtävää, kuten historiallinen vanha satama.

3. Lyon: Lyonissa historia on koko ajan läsnä: siellä sijaitsee yksi Ranskan vierailluimmista pyhätöistä eli Notre-Dame de Fourvièren basilika ja Unescon maailmanperintökohteeksikin valittu vanha kaupunki, joka on yksi suurimmista renessanssin ajalta säilyneistä kaupunginosista Euroopassa.

Hyvä tietää:

Viisumi: Suomalaiset eivät tarvitse Ranskaan viisumia.

Sesonki: Ranskan ruuhkaisin sesonkiaika keskittyy toukokuusta syyskuuhun.

Liikenne: Ranskassa liikenne on tarkoin säännösteltyä. Ranskalainen liikennekulttuuri poikkeaa paljon suomalaisesta, joten tarkkaavaisuus esimerkiksi ohitustilanteissa on paikallaan. Kännykän käyttö on kielletty ajon aikana. Turvavöiden käyttö on pakollista myös takapenkillä. Jalankulkijoiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta tietä ylittäessä, jopa suojateillä vihreän valon palaessa.

Aukioloajat: Kauppojen, pankkien ja virastojen aukioloajat vaihtelevat paljon. Varmimmin ne ovat auki klo 10–12 ja 15–16.30 välisenä aikana. Pankit ovat auki klo 9-17 välillä, mutta sulkevat ovensa tunniksi lounasajalla. Virastoasiat kannattaa hoitaa klo 9-11 välillä. Isot ruokakaupat ovat tavallisesti auki arkisin ja lauantaisin klo 9-21. Keskikokoiset ruokakaupat ovat auki arkisin ja lauantaisin klo 9-19.30, mutta arkisin sulkevat ovensa päivällä pariksi tunniksi lounasaikaan. Sunnuntaiaamuisin ne voivat olla auki klo 9-12.

Juomaraha: Ranskassa ravintoloissa veloitetaan suoraan 15% palvelumaksu kokonaissummasta. Juomarahan jättäminen on siis vapaaehtoista, mutta suotavaa.

Matkailutietoja:

Paikalliset matkailutoimistot kaupungeissa ja kylissä sekä alueelliset matkailutoimistot.

Hätätilanteessa:

Yleinen hätänumero on 112.

Asukkaita: 66,500,000 (2013)

Suurimmat kaupungit: Pariisi (2,243,833), Marseille (850,726) ja Lyon (484,344)

Valuutta: Euro (EUR)

Maanumero: +33

Uskonto: Ranskassa valtio ja uskonto on erotettu toisistaan laïcité-periaatteen mukaisesti, eikä eri uskontokuntiin kuuluvia tilastoida virallisesti. Suurin uskonto on katolilaisuus, jonka tunnustajaksi itsensä ilmoittaa 51 % ranskalaisista

Aikaero: + 1. Kesäaika UTC +2.

Virallinen kieli: Ranska. 

lisää

Suosituimmat kohteet maassa Ranska

Kuvat: Flickr/ariel wants a chip