Hae lentoja

Paluutyyppi
Suomi

Halvat lennot maahan Suomi

Matkailjan Suomi

Suomi on mainio matkailumaa. Etelän rannikolta idän erämetsiin ja Järvi-Suomen vesistöihin, Ahvenanmaan kalliosaarilta Lapin tuntureille ja Pohjanmaan perukoille, Suomi on täynnä kokemuksia ja tekemistä, ihan kaikille.

Viisumi:Ei tarvitse

Sesonki:Vuoden ympäri.

Liikenne:Suomessa on toimiva tieverkosto. Junalla pääsee Hangosta Kittilään. Ahvenanmaalle paras tapa matkustaa on lautalla tai lentäen. Pitkät välimatkat sujuvat helposti yöjunassa tai lentokoneessa. Julkinen liikenne toimii hyvin.

Aukioloajat: Yleiset aukioloajatma-pe klo 10-18, la 10-14, ostoskeskukset yleensä auki pidempään.

Juomaraha: Voit halutessasi jättää juomarahaa tai pyöristää laskun loppusumman hieman ylöspäin.

Matkailutietoja:

Paikalliset matkailutoimistot kaupungeissa ja kylissä sekä alueelliset matkailutoimistot

Hätätilanteessa:

Yleinen hätänumero Suomessa on 112.

Suomen suosituimmat matkailukohteet:

1. Helsinki: Suomen yli 460-vuotias pääkaupunki on tunnettu Suurkirkosta, Sibeliusmonumentista ja syksyisistä Silakkamarkkinoista. Vuoden ympäri Helsinki ja sen lähialueet tarjoaa kulttuuria, tapahtumia, muotoilua, arkkitehtuuria, ruokaa, luontoelämyksiä ja pienen suurkaupungin tunnelmaa.

2.Turku:Vuoden 2011 kulttuuripääkaupunki ei jätä kylmäksi. Kesäinen Turku kuplii jokivarren kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja iltamyöhään. Joulukaupunki sytyttää talven valot ja tekee joulun jokaiseen sydämeen.

3. Tampere: Suomen kolmanneksi suurin kaupunki Tampere on vilkas teatteri- ja kulttuurikeskus. Pitsiromantiikkaa Pyynikillä, järvikalaa Näsinneulassa, vauhtia kyytiin Särkänniemessä. 

4. Lappi: Erämaan taika ja pohjoisen karu luonto on monelle sitä parasta Suomea. Talvisin hiihtokeskukset täyttyvät laskettelijoista, lumilautailijoista ja perinteisestä hiihtotyylistä pitävistä. Kesällä sukset vaihtuvat veneeseen, vaelluskenkiin, onkeen ja golfmailaan.

5. Saaristomeri ja Ahvenanmaa: Kesämökkejä, purjeveneitä, kalliosaaria ja grilliruokaa. Niistä on hyvä loma tehty. Ainutlaatuinen saaristomeri ja kymmenet tuhannet lahdenpoukamat houkuttelevat rentoutumaan. Saariston luonto puhkeaa kukkaan juhannuksena ja veneilysesonki jatkuu syksyyn. Talvella sesonki hiljenee, mutta lauttayhteys pääsaarille pysyy.

Hyvä tietää:

Asukkaita:5,4 miljoonaa

Isoimmat kaupungit: Helsinki (612 000), Turku (181 000) ja Tampere (220 000)

Valuutta: euro

Maanumero:358

Uskonto:kristinusko

Aikaero:-

Virallinen kieli:suomi ja ruotsi

lisää

Suosituimmat kohteet maassa Suomi

Kuvat: Flickr/timo_w2s