Hae lentoja

Paluutyyppi
Denmark

Halvat lennot maahan Tanska

Iloinen Tanska

Tanskalaiset osaavat nauttia elämästä. Kööpenhamina on listattu maailman parhaaksi kaupungiksi asua, eikä suotta. Tanskalaiset tunnetaan muotoilusta, arkkitehtuurista, tuulivoimasta, legoista ja luomuruuasta. Välimatkat ovat lyhyitä, maasto on helppokulkuista ja kesäisin maa onkin todellinen pyöräilijöiden paratiisi. Tutustu kaupunkien vilinään, nauti taidenäyttelyistä ja kulttuuritapahtumista, syö maailman parhaissa ravintoloissa tai virittäydy maaseudun ja rannikon rauhalliseen tunnelmaan.

Viisumi:Ei tarvitse

Sesonki:Vuoden ympäri. Tanska on parhaimmillaan alkukeväästä myöhäiseen syksyyn. Päivät ovat lyhyempiä talvikuukausina, mutta jos maa on lumen peitossa ovat maisemat upeat, myös talvikaudella.

Liikenne:Tanskassa julkinen liikenne on maailman huippuluokkaa. Junat, bussit ja metrot kuljettavat sujuvasti paikasta toiseen. Omalla autolla on helppo liikkua ja ajotiet ovat hyvässä kunnossa. Suurkaupungeissa pyöräilijät on huomioitu erittäin hyvin ja heille on omat ajokaistansa. Tanskassa on helppo kulkea ilman autoa, sillä matkat ovat lyhyitä. Kööpenhaminassa pyörää voi kuljettaa mukana myös metrossa ja vesibusseissa.

Aukioloajat: Myymälät Tanskassa ovat yleensä avoinna maanantaista torstaihin klo 9-17.30, perjantaisin klo 9-19 ja lauantaisin klo 13 saakka. Kööpenhaminassa ja suurimmissa kaupungeissa monet kaupat ovat auki lauantaisin klo 17 asti. Lisäksi kaupat saavat pitää auki ovensa joka kuun ensimmäinen ja viimeinen sunnuntai sekä joulukuussa joka sunnuntai.

Juomaraha: Voit halutessasi jättää juomarahaa tai pyöristää laskun loppusumman hieman ylöspäin.

Matkailutietoja:

Tanskan valtion matkailutoimisto / Visit Denmark

Islands Brygge 43, 3.
DK-2300 Copenhagen S
Denmark

puh: +45 32 88 99 00

Hätätilanteessa:

Suomen suurlähetystö

Sankt Annae Plads 24

1022 Kobenhavn K

puh: +45 3313 4214

Tanskan suosituimmat matkailukohteet:

1. Kööpenhamina: Maailman paras asuinkaupunki ja kenties myös maailman kodikkain pääkaupunki. Kööpenhaminassa paras tapa liikkua on rennosti pyörällä paikallisten joukossa. Uutta arkkitehtuuria on joka paikassa - merenrannat rakentuvat jatkuvasti uusiksi asuin-, kulttuuri- ja toimistotiloiksi. Ruoka on hyvää kaikkialla ja kööpenhaminalaisten huolettomuus ja hyväntuulisuus tarttuu helposti myös matkailijoihin.

2.Legoland:Lapsiperheiden kesälomakohde Billundin saarella jo vuodesta 1968. Valittu kolme kertaa Pohjoismaiden parhaaksi teemapuistoksi. Legoland on avoinna huhtikuun alusta lokakuun loppuun ja puistossa voi nyt myös yöpyä aidoissa legoista rakennetuissa mökeissä.

3. Århus: Tanskan toiseksi suurin kaupunki Århus on luova kulttuuri- ja tapahtumakaupunki. 

4. Skagen: Tanskan pohjoisin rannikkohurmaa hiekkadyyneillään, väreillään ja luonnonkauneudellaan. Monet kirjailjat ja taiteilijat ovat hakeneet Skagenin rannoilta inspiraatiota. Nykyään hiekkarannoilla viihtyvät myös aktiivi- ja luontolomalaiset.

5. Roskilde: Roskilden vuotuiset festarit ovat Pohjois-Euroopan suurin kulttuuri- ja musiikkitapahtuma, joka panostaa myös hyvään paikallisruokaan ja kierrättämiseen.

Hyvä tietää:

Asukkaita:5,5 miljoonaa

Isoimmat kaupungit: Kööpenhamina (502 204), Århus (293 932) ja Aalborg (163 000)

Valuutta: Tanskan kruunu (DKK)

Maanumero:47

Uskonto:kristinusko

Aikaero:-1 tunti

Virallinen kieli:tanska

lisää

Kuvat: Flickr/Trodel