Hae lentoja

Paluutyyppi
Kiina

Halvat lennot Kiinaan

Kiina on todellinen vastakohtien maa: perinteikäs, mutta urbaani. Konservatiivinen, mutta rajoja rikkova. Se tarjoaa mielenrauhaa, mutta on myös erittäin hektinen. Kiina on todellakin lumoava maa, joka on kontrasteja täynnä. Tämä väkiluvultaan maailman suurin maa tarjoaa jokaiselle jotain. Se on aina ystävällinen, avulias ja kohtelias vierailleen. Siksi monet palaavat sinne yhä uudestaan.

Kiinan matkailukohteet TOP 3:

1. Peking: on ollut Kiinan pääkaupunki viimeisen 700 vuoden ajan. Siellä sijaitsee Kiinan merkittävin nähtävyys, Kiinan muuri. Voi sanoa, että Peking on Kiinan politiikan, kulttuurin ja koulutuksen keskus.

2. Shanghai: Shanghai on Kiinan suurimpia kaupunkeja, ja sen tunnelma muistuttaa läheisesti Lontoon ja New Yorkin kaltaisia metropoleja. Shanghai on maailman johtavia business-kaupunkeja, ja vaikka se on tänä päivänä erittäin moderni, sieltä voi löytää vilahduksia vanhasta 1920-luvun tunnelmasta arkkitehtuurin muodossa.

3. Hong Kong: Hong Kongia ei voi verrata mihinkään muuhun kaupunkiin maailmassa. Sen lisäksi, että se on erittäin monipuolinen kaupunki shoppailuun, voi siellä nauttia myös rannoista, patikoinnista ja temppeleistä.

Hyvä tietää:

Viisumi: Suomalaiset tarvitsevat Kiinaan viisumin.

Sesonki: Kiinan sesonkiaika on kesällä.

Liikenne: Liikenne on suuri turvallisuusriski Kiinassa, koska se on erittäin kaoottista. Liikenne ruuhkautuu helposti johtuen jatkuvasti kasvavasta autokannasta. Jalankulkijan kannattaa olla varovainen, sillä autoilijat eivät välttämättä pysähdy merkityn suojatien kohdalla ja kääntyvät punaisista valoista oikealle.

Aukioloajat: Työaika on Kiinassa normaalisti klo 8-18, joista klo 12-14 on taukoa. Kaupat ovat yleisesti auki klo 9-22.

Juomaraha: Kiinassa ei ole tapana jättää juomarahaa.

Matkailutietoja: Paikalliset matkailutoimistot kaupungeissa ja kylissä sekä alueelliset matkailutoimistot.

Hätätilanteessa: Yleinen hätänumero poliisille 110 ja ambulanssiin 120.

Asukkaita: 1 349 585 838

Suurimmat kaupungit: Guangzhou (44,294,245), Shanghai (27,965,403) ja Beijing (19,785,051)

Valuutta: Juan (CNY)

Maanumero: +86

Uskonto: Viisi valtionuskontoa: buddhalaisuus, taolaisuus, islam, katolilaisuus ja protestanttisuus.

Aikaero: UTC +8

Virallinen kieli: Mandariinikiina. Hongkongissa myös englanti, Macaossa myös portugali. 

lisää

Kuvat: Flickr/JULIAN MASON