Halvat lennot Berliiniin

Berliini – persoonallinen metropoli
Berliinin suosio übertrendikkäänä lomakohteena on ollut jatkuvassa nousussa viimeiset vuodet. Tämä Saksan pääkaupunki on monia muita suurkaupunkeja huomattavasti huokeampi, ja edulliset shoppailu- ja ruokailumahdollisuudet houkuttelevatkin erityisesti nuoria tyyliniekkoja viikonloppuvierailuille. Tähän omaleimaiseen metropoliin tiensä löytävät kohtaavat kaupungin, joka on samaan aikaan käytännöllinen ja kaunis, taiteellinen mutta maanläheinen – ja ennen kaikkea energinen ja rento!

Historia ja nähtävyydet
Lomansa Berliinissä voi aloittaa vaikkapa kapuamalla Alexanderplatzin tv-torniin, josta saa laajempaa näkökulmaa Berliinin katukuvaan ja laajuuteen. Torni on Berliinin maamerkki ja sitä voi pitää myös treffipaikkana, jos suurmetropoli sekoittaa suuntavaiston. Brandenburgin portti on eittämättä Berliinin merkittävimpiä symboleita ja se muistuttaa matkailijoita Saksojen yhdistymisestä. Lisäksi Euroopasta tuskin löytyy ihmistä, joka ei olisi kuullut Berliinin muurista. Paljon muurista ei enää ole jäljellä, mutta siitä on säästetty paloja, joita voi käydä tutkiskelemassa esimerkiksi East Side Galleryssa. Berliinin valtiopäätalo ja Olympiastadion ovat myös vaikuttavia vierailukohteita.

Ruoka ja juoma
Berliini tunnetaan laajalti erittäin huokeahintaisesta katuruoastaan. Etniset ravintolat ovat Berliinin ruokakulttuurissa pääosassa, ja erityisesti turkkilaiset loistavat kaupunkikuvassa lukuisine ”Döner-Kebab”-paikkoineen. Berliinin parhaat katuruokapaikat löytyvät Kreuzbergin metroasemien liepeiltä.Sen ympäristössä vaikuttavat muun muassa suositut Mustafa´s Gemüse Kepab ja hampparipaikka Burgermaister. Kyytipojaksi valitaan tietenkin paikallinen janon sammuttaja eli vehnäolut. Berliinissä ei ole minkäänlaista ruokailupaikkojen keskittymää, vaan tarjonta on liitettävissä eri kaupunginosiin. Korkeahintaisemmat ravintolat löytyvät Berliinin länsipuolelta, kun taas trendikkäämmät ravintolat eksoottisemmilla menuilla ovat ryhmittyneet itäpuolen alueille.

Ilmasto
Yleisesti ottaen Berliinin ilmasto on hyvin Suomen kaltainen: vuodenajat erottuvat selvästi toisistaan. Talvet ovat kylmiä, mutta kesät hyvin lämpimiä. Sateenvarjoa kannattaa kuljetella mukana mihin aikaan vuodesta tahansa, koska Berliinissä vallitsee meri- ja mannerilmaston välimuoto. Talvet ovat yleensä lumettomia, pimeitä ja sateisia.

Milloin Berliiniin?
Kuten monissa muissakin Euroopan turistikohteissa, kevät ja alkukesä eivät vielä ole vilkkainta sesonkiaikaa, ja tuolloin kannattaa myös lämpimään Berliiniin suunnata. Berliini on ympärivuotinen matkakohde, mutta kannattaa pitää silmällä kaupungin tapahtumia ja festivaaleja aiottuna matkustusajankohtana – nämä ovat omiaan nostamaan muuten edullisia hintoja.  Ruuhkaisin sesonkiaika on kesäkuusta elokuuhun ja rauhallisin kausi taas lokakuun lopusta helmikuuhun.

Shoppailu & vapaa-aika
Itäpuolen boheemit alueet kuten Mitten ja Prenzlauer Berg ovat pikkuliikkeiden täyttämiä, ja yksi vaikuttavimpia nähtävyyksiä on jättimäinen kirpputori Mauerpark. Kannattaa muistaa, että Berliinissä etäisyydet ovat suuria, joten aktiiviseen metromatkusteluun tulee varautua. Berliinissä onerinomainen ja saksalaisen täsmällinen joukkoliikenne, mutta tästä huolimatta paikallisten mielestä paras tapa päästä paikasta toiseen on pyöräily. Fillarin voi nimittäin vuokrata Berliinissä hyvin huokeaan hintaan. Pyörän satulassa vietetyn päivän jälkeen maistuu varmasti viileä olut. Päivä kannattaakin päättää johonkin Berliinin monista trendikkäistä klubeista. Kierroksen voi aloittaa jo edellä mainituista Mittenin tai Prenzlauer Bergin kaupunginosista, joissa bileet jatkuvat monesti aamuun saakka.

Lennot
Skyscannerilla löydät halvat lennot Helsinkiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua. Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Helsingistä löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=68691&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

lisää

Halvimmat lennot kohteeseen Berliini eri kaupungeista:

 Tarvitsetko vaihtoehdon läheltä?

Google map

 Skyscannerin halutuimmat lennot

alkaen 65 € meno-paluu

FI
BERL
Kirjoita maa, kaupunki tai lentokenttä
Kirjoita maa, kaupunki tai lentokenttä
12+ vuotta
alle 12
alle 2
 
Hintojen tarkistus (uudet ikkunat)
    hae 47 -lentoyhtiöt

    Kansainväliset sivustot

    Olet kirjautunut sisään nimellä

    Tilin asetukset Kirjaudu ulos